U DRAMI NA BERNABEU

Sudac Michael Oliver zasjenio Mandžukićevo remek-djelo!

12.04.2018.
u 07:45

Jedan ‘poluprekršaj’ s leđa Medhija Benatije na Lucasu Vazquezu u Juventusovu petercu spomenuti Oliver okarakterizirao je kao jedanaesterac. Jedini je to način bio kako progurati Real u polufinale Lige prvaka

Zadnje sekunde 93. minute su curile, a pokisle zvijezde Reala već su se pomirile da će polufinale Lige prvaka ostati samo pusti san. Zinedine Zidane stajao je uz aut-liniju, blijed poput krpe. 

Nemoćan i bez reakcije poput nekih bivših hrvatskih izbornika. Na semaforu je pisalo da je Juventus nadoknadio 0:3 iz prve utakmice, a režiser spektakla bio je Mario Mandžukić. 

Dva pogotka i večer iz snova o kojoj je trebao pričati svojim potomcima. Noć u kojoj je veliki Real posramljen nakon najlošije izvedbe u eri Luke Modrića.

Naš je reprezentativni kapetan ostao bez čarolije iz šešira, a Zidane je odlučio da mu ne treba u završnici najvažnije utakmice sezone i zamijenio ga je, jednako nevidljivim, Mateom Kovačićem.

Engleski suci brane Olivera

A onda je Mandžino remek djelo oteo engleski sudac Michael Oliver. Jedan ‘poluprekršaj’ s leđa Medhija Benatije na Lucasu Vazquezu u Juventusovu petercu spomenuti Oliver okarakterizirao je kao jedanaesterac. Jedini je to način bio kako progurati Real u polufinale Lige prvaka! Nije to bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Čak su i otočki mediji skloniji ocjeni da je to bio ‘soft penalty’, iako engleski suci kolegijalno brane Olivera.

U ludnici nastaloj nakon što je dosuđen jedanaesterac, Gianluigi Buffon u 117. je nastupu u Ligi prvaka prvi put dobio crveni karton. Ne treba posebno naglašavati da je legendarni Talijan propisno izvrijeđao izgubljenog Olivera.

- Život ide dalje, ponosan sam kako smo odigrali - kazao je Buffon.

Engleski sudac Benatiji nije pokazao niti žuti karton, iako je Vazqueza srušio na nekoliko metara ispred Buffona! Wojciech Szczesny duboko u sudačkoj nadoknadi, u 98. minuti, nije uspio obraniti precizan udarac Cristiana Ronalda.

Bio je to njegov 120. pogodak u Ligi prvaka u jubilarnom 150. nastupu. Vjerojatno jedan od najdražih portugalskog stroja za golove čije rekorde je više i teško nabrojati.

- Ovo nam mora biti lekcija za budućnost. U nogometu se ništa ne dobiva na poklon. Oni su igrali vrlo dobro, Buffon je bio dobar, ali ne razumijem zašto se bune, bio je čisti jedanaesterac - kazao je Ronaldo.

Bernabeu je eksplodirao u slavlju, a Zidane iste sekunde, pognute glave, odšetao prema svlačionici. Malo čudno da Francuz nije slavio nakon što su mu naklonost pokazale sve svemirske sile, najblaže rečeno...

- Sramota! - napisao je Miralem Pjanić na svojem Instagram profilu.

A trebala je to biti priča o našem strijelcu koji je u još jednom epskom srazu pokazao da je igrač za velike utakmice. Prvi Mandžukićev pogodak, nakon 76 sekundi, najbrži je koji je Real primio u Ligi prvaka. I kod drugog je sjajno reagirao glavom na drugoj vratnici u 37. minuti...

Naš je reprezentativac postao prvi nogometaš koji je dvaput zabio glavom u prvom poluvremenu na Santiago Bernabeu. Ne čudi takav učinak jer je 10 od 20 pogodaka u Ligi prvaka Mandžo zabio upravo glavom.

Mandžo kao Del Piero

A zadnji koji je Real namučio ovako na Santiago Bernabeu bio je legendarni Alessandro Del Piero u studenom 2008. godine...

Bila je to repriza lanjskog finala u kojem je, podsjetimo, Mandžukić zabio, i to onim prekrasnim škaricama. No, bitke protiv Realove obrane nešto je što očito posebno dobro leži Mandžukiću.

Zabijao im je i kao igrač Atletica, a najviše su ga motivirali dvoboji s Carvajalom, baš kao i sinoć. Naravno i sa Sergijem Ramosom, bez kojeg je Real osjetno slabija momčad. To je i sinoć bilo više nego jasno.


Samo jednom Real je izgubio u 40 zadnjih domaćih utakmica, od Schalkea (3:4) 2015. godine. 
A o Navasovoj pogrešci, odnosno poklonu Matuidiju u 61. minuti, još će se pričati...Bio je to pogodak za 3:0. Samo sedam pogodaka Matuidi je zabio u 54. nastupu u Ligi prvaka. Baš tada je kartonirani Sergio Ramos skinuo crni šešir s kojim se pojavio u svečanoj loži. Realov stoper spustio se do travnjaka i u šoku promatrao završnicu.

Ni on nije vjerovao u prolazak svoje momčadi. Ovako, prvi put u zadnjih osam godina polufinalisti će biti iz različitih država.

- Ne želim suditi što je sudac napravio, ali njegova odluka odlučila je pobjednika. Mi smo zaslužili produžetke, imali smo pravo na još dvije zamjene, što bi nam sigurno bila velika prednost u produžetku - kazao je Juventusov trener Massimiliano Allegri.

A u dramu nisu vjerovali ni na HTV-u koji su odabirom utakmice Bayern - Sevilla također napravili veliki propust.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije