Alen Halilović

Sudac je navlačio za Španjolsku, on nije ni za razinu dječje lige!

alen halilović
18.11.2015.
u 14:54

Stvarno ne volim komentirati suđenje, ali ovo nije bilo na razini europskih kvalifikacija, kaže Halilović

Alen Halilović jučer je odigrao veliku utakmicu. Mlada nada hrvatskog nogometa preporodio se u redovima Sporting Gijona, pa danas igra najbolji nogomet u svojoj karijeri. Jednostavno, Halilović je i protiv vršnjaka iz Španjolske djelovao nezaustavljivo, mlada je zvijezda u nekoliko navrata "lomio" i po 4-5 suparničkih igrača. Svojim potezima zaradio veliki pljesak riječkih nogometnih zaljubljenika. I ugodno popunjene Rujevice...

"Želio bih se prvo zahvaliti navijačima na velikoj podršci u zadnjih 30 minuta, tada su bili pravi i pokazali kako se iskreno bodri svoju domovinu. Da smo na kraju zabili taj treći gol, to bi bio njihov pogodak. Stvarno su nas nosili, u tim nam trenucima davali krila" rekao je Alen Halilović u razgovoru za Goal, pa dodao:

"U prvih 60 minuta nismo bili dobri, presjekao nas je taj glupi crveni karton. A suci su bili svoja priča. Stvarno ne volim komentirati suđenje, ali ovo nije bilo na razini europskih kvalifikacija. Ma nije bilo ni na razini dječjeg suđenja! Svaki naš prekršaj je bio karton, svaki prigovor je bio karton. A na drugoj strani je bilo sasvim drugačiji kriterij."

Hrvatska će sada gostovati u Španjolskoj, a Nenad Gračan za taj dvoboj na raspolaganju neće imati čitav niz važnih igrača. Pocrvenili su Kolinger i Mikanović, akumulirane žute kartone skupili Halilović i Pašalić. Naravno, male su mogućnosti da hrvatski izbornik krajem ožujka 2016. godine na raspolaganju ima Kovačića i Pjacu...

"Ma, velika šteta. Sada nas pola neće moći igrati u Španjolskoj. Ne bih ništa rekao da smo mi radili neke oštre i pogibeljne startovi, no većina toga je bila obična borba za loptu. Na kraju smo dobili dva crvena i ne znam koliko žutih kartona. Sudac nam je stvarno dijelio te kartone, vidno je navlačio na njihovu stranu. Ali, to nam ne smije biti izgovor za današnji poraz."

Zamalo ste se protiv moćne Španjolske uspjeli vratiti i sa deset igrača...
"Puno sam puta rekao da je ovo prava ekipa, kod nas vlada odlična atmosfera. Zadovoljan sam i ponosan na dečke kako smo igrali i kako se borili sa deset igrača. Nismo se predavali, nismo odustajali i zbog toga svi možemo biti ponosni. Također, veliko hvala Mateu Kovačiću koji nam je došao pomoći, opet je pokazao veliku klasu."

Što dalje? Prvo je mjesto sve dalje, a za drugu poziciju mogla bi se voditi velika borba za Švedskom...
"Iskreno vjerujem u ovu generaciju i znam da svi skupa možemo napraviti velike stvari. OK, sada nas nekolicine neće biti u Španjolskoj, ali stvarno vjerujem u ove dečke. A ako ne možemo biti prvi, onda moramo kao drugi osigurati dodatne kvalifikacije. Tu nema priče.  Želimo se plasirati na Europsko prvenstvo."

U ovoj utakmici ipak ima i mnogo pozitivnih stvari...
"Ma gledajte, ako smo mi mogli igrati 70 minuta igrati s igračem manje protiv Španjolske, i gotovo se vratiti iz bezizlazne situacije, onda se možemo nositi s bilo kojom reprezentacijom na svijetu. Toga svi moramo biti svjesni. Stvarno imamo veliku kvalitetu, sve su ovo karakterni dečki i svakome je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju."

Vratite nas malo u posljednje minute jučerašnjeg dvoboja, prvo je udarac Ćalete-Cara završio na vratnici, onda ste vi pogodili gredu...
"Ma, prerano sam počeo slaviti. Prvo sam u golu vidio onaj udarac Ćalete-Cara, a onda nisam mogao vjerovati kada je još i moj pokušaj završio na okviru gola. Nije ovo bio naš dan. Još od tog crvenog kartona, promašenih prigoda, a onda nas je na koncu napustila i sreća. Baš mi je žao, zaslužili smo više. Sve je započelo, pa čak i završilo kako ne treba" završio je vrlo pristupačni Alen Halilović kojem klub ipak ne dopušta razgovore o španjolskoj ligi i Sporting Gijonu. Pa je ovo bilo samo o U-21 reprezentaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?