Nogometni savez BiH

Suci Peljto i Čuić kažnjeni s dva ciklusa nedelegiranja

sudac
10.03.2016.
u 17:33

Analiziran je kompletan snimak utakmice te su utvrđeni sudski propusti, ali smatra se da oni nisu plod tendencije jer su učinjeni na štetu obje ekipe, priopćeno je iz NSBiH.

Komitet za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH kaznio je Irfana Peljtu, glavnog suca susreta 20. kola Premijer lige BiH između Širokog i Zrinjskog i njegovog pomoćnika Tomislava Čuića s dva ciklusa nedelegiranja, odnosno šest utakmica.

Povjerenstvo je analiziralo kompletan snimak utakmice te utvrdilo sudske propuste, ali smatra da oni apsolutno nisu plod tendencije jer su učinjeni na štetu obje ekipe, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U priopćenju se precizira da glavni je sudac u 31. minuti pogrešno dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu, dok u 51. minuti dodatni sudac propušta obavijestiti glavnog suca da je napravljen prekršaj u kaznenom prostoru nad domaćim igračem broj 5, te se ne dosuđuje kazneni udarac, prenosi Fena.

Nadalje, navodi se kako glavni sudac u 64. minuti nije isključio iz igre igrača domaćeg tima s brojem 9 nakon grubog starta nad protivničkim igračem, dok dodatni sudac u 80. minuti propušta obavjestiti glavnog suca o situaciji u kojoj domaći igrač broj 5 udara protivničkog igrača, te ga ne isključuje iz igre.

Komitet za suce i suđenje opovrgnuo je bilo kakve insinuacije o navodnim pritscima od predsjednika, potpredsjednika ili bilo kojeg drugog člana Izvršnog odbora ili nekog drugog organa NSBiH, navodeći da odluke donosi isključivo samostalno, u suradnji s administracijom.

- Isto tako, bilo kakva vrsta pritiska od strane klubova ili pojedinaca neće utjecati na opredjeljenje komiteta i administracije NSBiH da se natjecanja u nadležnosti NSBiH odvijaju isključivo u skladu s relavantnim pravilnicima, a u cilju maksimalne zaštite integriteta natjecanja, navodi se u priopćenju. 

Komitet za suce i suđenje zajedno sa Sektorom za natjecanje NSBiH, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju članova NSBiH, podnio je prijavu Disciplinskom povjerenstvu protiv NK Široki Brijeg i odgovornih osoba kluba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije