Javlja BBC

Suarez je dogovorio sve s Juventusom, Messijeva odluka neće utjecati na Urugvajca

04.09.2020.
u 16:36

Suarez će u Juventus preći kao slobodan igrač ili za simboličnu odštetu. Urugvajac ima ugovor na još godinu dana, ali ako bi odigrao 60 posto utakmica u sezoni 2020/2021. automatski bi se aktivirala još jedna godina. Urugvajac bi bio zadovoljan kada bi mu Barcelona isplatila jednu godišnju plaću nakon što mu je Ronald Koeman poručio da ne računa na njega iduće sezone.

La Gazzetta dello Sport jučer je izvijestila kako je činjenica da je Suarez oženjen državljankom Italije - Sofijom Balbi bila dovoljna da se smatra igračem iz Europske unije u Španjolskoj, ali da bi dobio državljanstvo u Italiji zakon u ovoj državi kaže kako mora položiti i određene ispite.

Juventus ne želi da Suarez bude jedan od tri igrača u ekipi koji nemaju državljanstvo neke od država iz Europske unije. Međutim, samo je pitanje vremena kada će se riješiti ove pojedinosti i kada će Suarez biti predstavljen u Juventusu, smatra Balague.

Talijani su jutros pisali i kako bi Messijeva eventualna odluka o ostanku u Barceloni mogla "pokvariti" Suarezov transfer u Staru damu, ali Balague ističe kako to nije tačno. Urugvajac će preći u Juventus bez obzira na Messijevu odluku, iako su nogometaši, kao i njihove obtelji izuzetno bliski.

Suarez je u Barcelonu stigao iz redova Liverpoola 2014. godine za 80 milijuna eura, a za klub je postigao 198 pogodaka u 283 utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?