Liga 12

Student ugošćuje vodeći Spars, Široki na teškom ispitu u Tuzli

sport
23.01.2016.
u 07:00

Ovog vikenda igraju se susreti 17. kola Lige 12 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine od kojih nekoliko pobuđuje veću pozornost. Student koji se još nije odrekao borbe za drugi krug natjecanja, ugošćuje vodeći Spars.

Mostarci u svojoj prvoligaškoj sezoni igraju dobro i neće biti osobito veliko iznenađenje ako uspiju pobijediti Spars. Vjerojatno će na ovoj utakmici imati i nešto bolju potporu mostarskih ljubitelja košarke.

Jaki na centarskoj poziciji

Imaju nekoliko solidnih igrača, a osobito su jaki na centarskoj poziciji. U Trebinju će Leotar tražiti pobjedu protiv odličnog Kaknja koja bi im donijela potvrdu petoga mjesta i vrlo blizu mjesta koje vodi u drugi krug. Trebinjci će učiniti sve kako bi taj cilj i ostvarili bez obzira što je Kakanj to mjesto već osigurao. Široki odlazi u goste Slobodi. Širokobriježani su u sličnoj poziciji kao i Leotar jer imaju tri pobjede više od svojih najbližih pratitelja Studenta i Slobode. Momčad trenera Borisa Džidića kiksala je u prošlom kolu u Bijeljini kod Građanskog i time je svoje izglede za prolazak u slijedeći krug natjecanja znatno umanjila.

Zrinjski odlazi u goste kod debitanta u Ligi 12, momčadi Bošnjaka u Hadžiće. Mostarci svoju poziciju na prvenstvenoj ljestvici ne mogu bitno mijenjati i gotovo sigurno očekuje ih natjecanje u Ligi za ostanak. Trećeplasirana Mladost domaćin je Građanskom.

I jedna i druga momčad može opušteno ući u susret tako da su stvoreni preduvjeti za dobru košarkašku predstavu u Mrkonjić Gradu.

Derbi začelja igrat će se u Bijeljini gdje će posljednji BN Basket ugostiti pretposljednju Vardu iz Višegrada.

Grčevita borba za ostanak

Ovim dvjema momčadima u preostalih šest kola prvenstva slijedi grčevita borba za ostanak u ligi jer su im njihovi najbliži pratitelji dobro odmakli na ljestvici pa će se borba za posljednje mjesto voditi samo između ove dvije momčadi.

Parovi 17. kola: 23. 1. Student – Spars 19, Leotar Swisslion – Kakanj 19, Bošnjak – Zrinjski 18, Mladost – Građanski Bobar 19, Bošnjak – Zrinjski 18, Sloboda – Široki 24. 1., 19.30. sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije