Košarka: Liga 12

Student održao pravu lekciju favoriziranim Sarajlijama

kosarka
25.01.2016.
u 07:00

Očekivalo se kako će Spars na gostovanju kod Studenta, te Kakanj kod Leotara imati težak susret, ali ne i njihovi visoki porazi

Vodeći dvojac Lige 12 Spars i Kakanj doživjeli su visoke poraze u 17. kolu prvenstva košarkaša BiH. Očekivalo se kako će Spars na gostovanju kod Studenta, te Kakanj na gostovanju kod Leotara imati težak susret, ali ne i njihovi visoki porazi. No, događaji na parketu potvrdili su apsolutno zasluženu i visoku pobjedu Studenta i Leotara.

Forsiranje visokih igrača

Mostarci su put do osme pobjede ostvarili forsirajući igru preko visokih igrača Rizvića, Sejfića i Gudića, a dobro su im pripomagali Smolić i Barbarić, koje je u organizaciji igre dobro povezivao branič Marković. Rizvić je ubacio 28 poena uz 9 skokova, robusni Sejfić je pridodao 17 poena i 15 skokova, Marković je ubacio 13 poena. U sastavu Sarajlija veteran Bajramović ponovno je bio najbolji ubacivši 17 poena uz 10 skokova, te Glogovac koji je dodao 10. Momčad Nevena Nikolića je tako ostala u igri za mjesto koje bi joj donijelo i povijesni rezultat, prolaz u Ligu za prvaka. Leotar je upisao visoku pobjedu protiv Kaknja 78:61, a imali su domaći igrači koncem treće četvrtine i 33 poena prednosti. Ipak su Kakanjci u posljednjoj četvrtini zaigrali bolje i izbjegli katastrofu. Najviše poena u pobjedi Leotara ugradili su Radenković 16, Đurasović 14, Šakotić i Lužaić po 12, a u gostujućem sastavu Delalić je postigao 16 poena, Merdanović 12… U Hadžićima je domaći Bošnjak pobijedio Zrinjski i postigao sedmu prvenstvenu pobjedu.

Posljednja četvrtina odlučila

Susret je odlučen u posljednjoj četvrtini u kojoj su domaći igrači ostvarili višak od 13 poena. U sastavu Bošnjaka Demić je ubacio 20, Dželmo 14, Kadić 13, a kod gostiju Princ je ubacio 16 poena. Rutinskom igrom u susretu koji nije osobito važan ni jednoj momčadi, Mladost iz Mrkonjić Grada je pobijedila Građanski iz Bijeljine.

Rezultati 17. kola: Student – Spaars 79:58, Leotar – Kakanj 78:61, Bošnjak – Zrinjski 80:68, Mladost – Građanski 99:77, BN Basket - Varda HE 88:78 Sloboda – Široki sinoć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije