Liga 12

Student ne želi više sudačku trojku koja je sudila u Tuzli

BiH,28.11.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Student - Siroki Photo:Stojan Lasic
09.12.2015.
u 07:00

U blizini Sarajeva vozač audija Q7 prepriječio je put autobusu Studenta. Navodno je vozač automobila potom izvadio i pištolj Iz mostarskog kluba žale se na torturu koju su doživjeli prilikom gostovanja u Tuzli, te na brojne provokacije koje su ih doč

Večeras se igraju svi susreti pretposljednjeg kola Lige 12. Nekako u sjeni 11. kola, oglasili su se iz uprave KK Student iz Mostara ogorčeni zbivanjima na utakmici protiv Slobode u Tuzli, te oglasili i priopćenjem.

Neugodnosti

U njemu su istaknuli kako nikada u svojoj povijesti nisu doživjeli toliko neugodnosti kao na susretu u Mejdanu. Naime, u prošlom kolu Sloboda je ugostila Student. I s jedne i s druge strane bilo je igrača koji su igrali u jednom ili drugom klubu, a, uz to, i donedavni trener Studenta Boris Džidić preuzeo je klupu Slobode prije dva kola. Sportski se želio dokazati, i to protiv bivšeg kluba u kojemu je nedavno dobio otkaz. No, u priopćenju KK Student ne ističu baš sportske motive te, između ostaloga, napominju:

- Sloboda je jednostavno morala slaviti sinoć i domaćini nisu birali sredstva doći do pobjede. Od početka utakmice bio je prisutan ogroman pritisak na suce koji su svojim tendencioznim suđenjem uvelike utjecali na rezultat. Sudački trojac Saša Babić, Milan Adamović i Miloš Vujinić sramota su za bh. košarku i Student će od Košarkaškog saveza zatražiti da oni više nikada ne sude na utakmicama našega kluba.

Uz to, iz Studenta su istaknuli i sramotno ponašanje publike i dijela igrača Slobode, napominjući kako je vidljivo da u Tuzli ne postoji sportska kultura. Kao primjer navode pogrdne riječi, provociranje igrača Slobode, a riječi: "izbost ću te nožem i odrobijati 6 godina", samo su neki od povika koji su upućeni treneru Studenta.

- Na meti publike i domaćih košarkaša najviše su bili najbolji košarkaši Studenta Sejfić i Rizvić. Od prve minute utakmice u provociranju Rizvića je prednjačio Sinadinović, dok je Sejfić trpio provokacije od Sekulovića, te je dobio namjerni udarac u trbuh od Sarajlića.

Košarkaš Studenta Ramo Rizvić je upitao Tanasilovića sljedeće: "Zašto to radiš, zašto me stalno udaraš? A košarkaš Slobode je odgovorio: "Trener mi je rekao", aludirajući na trenera Džidića, ističe se, između ostalog, u priopćenju koje je javnosti uputio KK Student iz Mostara.

Incident na povratku

Uz događanja na parketu, košarkaši Studenta imali su problema i na putu iz Mostara u Tuzlu.

U blizini Sarajeva vozač audija Q7 iz nepoznatih razloga prepriječio je put autobusu.

Navodno je vozač automobila potom izvadio pištolj, pljunuo vozača autobusa, te se udaljio s mjesta događaja. Parovi 11. kola, 11. prosinca: Leotar Swisslion – Široki 19, Spars – Zrinjski 17, Bošnjak – Kakanj 18, Varda HE – Građanski Bobar 19.30, Student – Mladost 20, Basket BN Radnik – Sloboda 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije