Utakmica u Vitezu

Srednja Bosna i Vitez Hajduku pripremili srdačan doček

07.10.2017.
u 08:00

Po “pasijem” vremenu i na temperaturi od samo 8 stupnjeva okupilo se manje gledatelja nego što su u NK Vitezu očekivali. Bilo ih je oko 2.500, ali je zato atsmosfera bila vrhunska.

Odlično navijanje

Zahvaljujući prije svega velikom broju pripadnika Torcide iz Viteza i susjednih mjesta rednje Bosne. Navijači su napravili odličnu atmosferu u kojoj su navijali jednako za obje momčadi i nagrađivali svaki lijepi potez bez obzira o kojemu se igraču radilo. Susret je završen pobjedom Hajduka od 3:0, ali su domćini u prvom dijelu odigrali vrlo dobro i ravnopravno se nosili sa favoriziranim Hajdukom. Prvi gol su primili tek u 45. minuti, a isti je zabio Zvonimir Kožulj, nekadašnji igrač Viteza. U nastavku pogotke su još zabili Prtain i Hamza. Za Vitez su nastupili: Tirić, Brekalo, Novak, Mamić, Tipurić, Šantić, Vuković, Bojo, Peko, Đerić i Karić (još su igrali: Čutahija, Badrov, Livaja, Miletić, Ćosić, Miketek, Đokić, Zukić i Bajo). Za Hajduk su susret počeli: Stipica, Lopez, Ohandza, Radošević, Kožulj, Šehić, Fomitschow, Tudor, Batarelo, Janderk i Teklić (još su igrali: Letica, Hamza, Kosovar, Prtain, Babou, Bašić, Šuto).

Veličanstven doček

Samoj utakmici igranoj na Gradskom stadionu po vrlo teškom terenu, prethodilo je niz događanja, a kruna svega, moglo bi se i tako reći, bio je doček Hajduka u Etno selu “Čardaci” gdje su za vrijeme boravka u Vitezu smješteni hajdukovci. Naime, u večernjim satima, Hajduk je dočekalo na stotine navijača, a viteška Torcida, najbrojnija i najorganiziranija Hajdukova navijačka skupina u cijeloj Bosni, priredila je veličanstven vatromet.

- Znali smo da će biti s ljubavlju i “vatreno” ali ovakav doček ipak nismo očekivali“, kazao nam je Hajdukov “bombarder”, Josip Radošević.

Predstavnike Hajduka primila je županijska ministrica obrazovanja Katica Čerkez. S njom skupa bio je i federalni parlamentarni zastupnik, Boris Marjanović, te u ime opravdano odsutnog općinskog načelnika, Tomislava Bošnjaka Matića, njegov savjetnik, Zora Luković. Bili su prisutni i predstavnici domaćina, NK Vitez. Izaslanstvo Hajduka posjetilo je i Hrvatsku bolnicu u Novoj Biloj. Primio ih je ravnatelj bolnice, primarius dr. Velimir Valjan, koji ih je upoznao s radom bolnice. Prikazan je i kratki film o ratnoj Franjevačkoj bolnici, smještenoj u župnoj crkvi Svetoga Duha u Novoj Biloj, a uvaženim gostima dr. Valjan je darova foto monografiju koja nosi naziv „Svjetlost i nada – Bolnica u Novoj Biloj i Bijeli put“. Nakon bolnice u Novoj Biloj hajdukovci su sa svojim domaćinima posjetili najveće hrvatsko stratište u BiH u Domovinskom ratu, Križančevo Selo nadomak Viteza i uz spomen obilježje. Položili su cvijeće, upalili svijeće i s dužnim pijetetom s poklonili žrtvama ali i svim drugim hrvatskim žrtvama na području srednje Bosne. I tu je hajdukovce dočekalo iznenađenje. Naime, 50-ak osnovaca iz obližnje osnovne škole „Dubravica“ po kiši, s obilježjima Hajduka dočekali su drage goste.•   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?