Džudo

Srebrna medalja za Anđelu Samardžić na Europskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu

21.07.2023.
u 21:40

Džudo reprezentativka BiH i predstavnica Univerziteta u Sarajevu Anđela Samardžić osvojila je srebrnu medalju prvog dana Europskog univerzitetskog borilačkog prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. srpnja.

Anđela je nastupila u kategoriji do 57 kg i ostvarila četiri pobjede nad predstavnicama Njemačke - Kyra Brand, Austrije - Paula Filzwieser, Nizozemske - Danique Janssen i Francuske - Salome Guerre, dok je u finalnom meču bolja bila predstavnica Njemačke Jana Ziegler.

Anđela Samardžić je inače studentica Prehrambeno-poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Medalju joj je uručio tehnički direktor EUSA (Europska Univerzitetska Sportska Asocijacija) Branislav Crnogorac.

Također, na prvenstvu danas je nastupila i studentica Edukacijskog fakulteta u Travniku Mila Petrović, te osvojila peto mjesto sa tri pobjede i dva poraza.

Sutra nas očekuju nastupi Mustafe Hebiba do 81kg Univerzitet u Sarajevu, Domagoja Pušića do 81kg Sveučilište u Mostaru, Tonija Miletića do 90kg Univerzitet u Sarajevu, Božidara Vučurevića do 90kg Univerzitet u Banja Luci i Domagoja Marića do 100kg Sveučilište u Mostaru.

Ovo prestižno Europsko univerzitetsko prvenstvo okupilo je 398 univerziteta iz 31 europske zemlje i 1537 sportaša, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije