Borilački sport

Srđan Ajvaz odličan 
na turniru u Splitu

05.12.2016.
u 07:00

Proteklog vikenda je mlađa ekipa JK Neretve nastupila je na 25. božićnom međunarodnom judo turniru u Splitu. Na turniru je nastupilo više od 400 natjecatelja što je ipak veliki broj obzirom da se radilo o samo 4 uzrasne kategorije, od limača do mlađih kadeta. Zemlje sudionice su bile Hrvatska i Bosna i Hercegovina s oko 30-ak klubova. Najboljim u redovima mostarske Neretve opet je bio Srđan Ajvaz, mlađi kadet do 81 kilograma, gdje je sve borbe priveo u svoju korist na čiste Ippone. Posljednjim nastupom za mlađe kadete Ajvaz je zaključio zlatnom medaljom te tako još jedanput dokazao kako se nalazi u samom vrhu svog uzrasta u široj regiji. U 2016. godini Ajvaz je osvojio pregršt medalja, većinom zlatnih, a razlog je njegova upornost, odličan izbor sparing partnera i velikih prijatelja iz kluba. Uz pomoć trenera i klupskih kolega mišljenja smo da je pred ovim mladim mostarskim sportašem sjajna budućnost. Ajvaz uz sve obveze, naporne treninge i česta natjecanja ne dopušta da ga iznenade školske obveze, (inače učenik Srednje medicinske škole ‘Sestre Milosrdnice’) pa je i u tom segmentu jako briljantan, ističe se iz Kluba.

Judo klub Neretva je nastupio sa 16 natjecatelja, a ukupno je osvojio 10 sjajnih odličja. Osvojene su 4 zlatne, 6 brončanih medalja i 4 peta mjesta. Neretva je proglašena za najbolju ekipu djevojčica do 10 godina, sa samo tri predstavnice koje su bile sjajne, a to su Sara Majić, Martina Rogić i Iva Zovko. Zlatne medalje osvojili su: Sara Majić -32 kg (U10), Martina Rogić -44 kg (U10), Karlo Križanac -55 kg (U12), Srđan Ajvaz -81 kg (U16). Brončane medalje osvojili su: Iva Zovko -44 kg (U10), Sara Majić -32 kg (U12), Martina Rogić -44 kg (U12), Stjepan Salmanić -42 kg (U12), David Brkić -55 kg (U12), Hrvoje Knezović +55 kg (U12).

- Ovim nastupom nismo još zaključili 2016. godinu, naime, ostaje nam još koji turnir i nadamo se još kojem dobrom nastupu i dobrom provodu, pa onda slijede nagrade za najbolje natjecatelje kluba za ovu godinu, kazao je trener kluba Majo Ćeško.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije