Borilački sport

Srđan Ajvaz obilježio Svjetski dan džuda

02.11.2017.
u 09:00

Judo klub Neretva je na dva međunarodna džudo turnira koja su se održala u Sarajevu i Makarskoj. Svake godine, 28. listopada obilježava se Svjetski dan juda u povodu rođendana osnivača džudo sporta, prof. dr. Jigoro Kana.

Pod vodstvom trenera Mate Puljića i Ivana Jurića nastupila je s devet natjecatelja na 17. Međunarodnom džudo turniru “BiH and Nippon” u Sarajevu, koji je okupio oko 400 natjecatelja iz 41 kluba iz Bosne i Hercegovine i Rumunjske. Istog dana drugi dio mostarske ekipe nastupio je s osam natjecatelja na Međunarodnom džudo turniru, Kup Makarske “Memorijal Tajmir Nola” u Makarskoj, koji je okupio više od 500 natjecatelja iz 33 kluba iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Hrvatske. Ukupno je osvojeno 15 medalja, od toga 5 zlatnih, 5 srebrenih i 5 brončanih.

Svjetski dan džuda obilježen je sjajnim uspjehom Srđana Ajvaza, kadeta do 81 kilogram. Naime, on je imao četiri borbe u svojoj kategoriji i sve četiri su završene sjajnim Ipponima, te je tako osvojio zlatnu medalju. Ajvaz je ujedno proglašen i najuspješnijim natjecateljem turnira do 18 godina, te mu je tom prigodom i uručena plaketa sa slikom osnivača ove drvne vještine. Zlatne medalje osvojili su: Petra Tole -48 kg (U12), Mak Hadžić -55 kg (U12), Srđan Ajvaz -81 kg (U18); srebrne medalje osvojili su: Hrvoje Knezović +55 kg (U12), Josip Previšić -60 kg (U14), Brončane medalje osvojio je: Stjepan Salmanić -46 kg (U14).

Na turniru u Sarajevu istaknuo se i član mostarske Neretve, Rino Vrljić, u kategoriji do 42 kg. On je nastupio u uzrastu dječaka do 10 godina, gdje je “pomeo” svoju konkurenciju. Vrljić je odličnim borbama došao do zlatne medalje, a da ne bude i to malo, nastupio je i u starijem uzrastu dječaka, do 12 godina, gdje je također s tri pobjede došao do finala i na kraju osvojio srebrnu medalju. Zlatne medalje osvojili su: Korina Džidić -40 kg (U10), Rino Vrljić -42 kg (U10); srebrne medalje osvojili su: Lana Čarapina -31 kg (U10), Rino Vrljić -42 kg (U12), Sergej Jarendić -60 kg (U14); brončane medalje osvojili su: Ana Vranješ -36 kg (U10), Dragan - Paol Senkić -46 kg (U12), Karlo Križanac -60 kg (U14), Luka Đurić -66 kg (U16). Peta mjesta su zauzeli: Lana Tole do 28 kg (U10) i Mate Smiljanić do 50 kg (U16).

- Sve čestitke našim galebovima na izborenim odličjima, pokazanim znanjem i voljom za uspjehom, ističe se u priopćenju Judo kluba Neretva.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?