NJALJEPŠA BAJKA

Srbi se dive najvećem Hrvatu svih vremena: Nešto takvo više nikad nitko neće napraviti

Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
25.06.2021.
u 21:01

Detaljno je opisan Ivaniševićev put do titule koja se smatra najvećom senzacijom u povijesti tenisa...

Svim ljubiteljima tenisa ostao je u najdubljem sjećanju legendarni uspjeh Gorana Ivaniševića 2001. godine kada je kao 125. igrač svijeta s pozivnicom stigao na Wimbledon i osvojio ga.

Srpski portal B92 u feljtonu Wimbledonske priče raspisao se upravo o tom uspjehu najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena. Detaljno je opisan Ivaniševićev put do titule koja se smatra najvećom senzacijom u povijesti tenisa jer nikad nitko nije napravio takvo nešto da sa 125. pozicije na ljestvici i dobivenom pozivnicom osvoji slavni Grand Slam.

- Čudo iz Splita, Goran Ivanišević, postao je prvi tenisač u povijesti koji je osvojio Grand Slam sa specijalnom pozivnicom. Ta titula dobila je status jedne od najtoplijih i najboljih sportskih priča modernog doba - navodi o sadašnjem treneru Novaka Đokovića B92 te dodaje:

- 'Bajka je konačno dobila sretan kraj', napisao je tada ESPN. Rekord je i dalje na snazi - nitko lošije plasiran nikada nije osvojio Grand Slam, niti će.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?