Borilački sport

Srđan Ajvaz pobijedio doprvaka Balkana

23.08.2017.
u 08:00

Natjecatelji Neretve prošlog tjedna sudjelovali su na natjecanju pod nazivom “Mala Europa”. Festival je okupio veliki broj natjecatelja, više od 400 iz preko 35 klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Rumunjske, koji su sudjelovali na trodnevnom kampu. U sklopu natjecanja održan je i seminar za sve trenere u Domu kulture, na kojem su riječ imali profesori fizičke kulture s više sveučilišta, treneri džuda i sportski novinari. Članovi Neretve su bili dobrog raspoloženja tijekom cijelog kampa te uživali u treninzima. Nakon trodnevnog kampa, došao je red i na Međunarodni džudo turnir “Kup Mala Europa” gdje se klub i ovaj put proslavio osvojivši pregršt odličja. Naime, osvojeno je 15 medalja, 7 zlatnih, 4 srebrene i 4 brončane. U ukupnom plasmanu osvojili su pehar za 3. ekipno mjesto sa samo 13 natjecatelja. Mlađi pioniri Neretve (Stjepan Salmanić, Karlo Križanac, Hrvoje Knezović, Sergej Jarendić i Mak Hadžić) su proglašeni za najuspješniju momčad turnira te zasluženo osvojili još jedan pokal. - Moramo istaći i najboljeg kadeta u redovima Neretve, koji je s tri pobjede došao do 1. mjesta. Srđan Ajvaz je nakon pobjede u 1. kolu nad predstavnikom BiH, imao borbu protiv predstavnika iz Hrvatske, Rafaela Skeledžića (Požega) kojeg je dobio u prvoj minuti na ippon. Ulaskom u finale dobio je za protivnika ovogodišnjeg viceprvaka Balkana, Vukić Kljajića iz Srbije kojeg također dobiva ali na wazari i tako osvaja najsjajnije odličje, priopćili su iz JK Neretva Mostar.

Stjepan Salmanić (ml. pionir) i Korina Džidić (poletarka) su proglašeni za najbolje pojedince u svojim uzrastima. Zlatne medalje osvojili su: Lana Čarapina, Korina Džidić, Stjepan Salmanić, Mak Hadžić, Karlo Križanac, Andrea Lončar, Srđan Ajvaz; srebrne medalje osvojili su: Sara Majić, Stjepan Salmanić (stariji uzrast), Hrvoje Knezović, Sergej Jarendić; brončane medalje osvojili su: Lana Čarapina (stariji uzrast), Korina Džidić (stariji uzrast), Andrea Lončar (stariji uzrast) i Luka Đurić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije