obišli 30 gradova

Sportske igre mladih s 40.000 osmijeha i 402 medalje

sportske igre mladih
20.08.2016.
u 16:58

Na šestim Igrama, uručene su 402 medalje koje su otputovale u Goražde, Zenicu, Sarajevo, Vitez, Pale, Domaljevac, Zvornik, Srebrenik, Zepče, Gradačac, Teslić, Vlasenicu, Tuzlu, Čapljinu, Bijeljinu, Kozarsku Dubicu, Doboj, Orašje i Stolac

Nakon 30 bh. gradova, tisuće pređenih kilometara, više od 40.000 sudionika i 18.000 odigranih utakmica, pet dana finala u Sarajevu, zatvorene su šeste BH Telecom Sportske igre mladih.

Na šestim Igrama, uručene su 402 medalje koje su otputovale u Goražde, Zenicu, Sarajevo, Vitez, Pale, Domaljevac, Zvornik, Srebrenik, Zepče, Gradačac, Teslić, Vlasenicu, Tuzlu, Čapljinu, Bijeljinu, Kozarsku Dubicu, Doboj, Orašje i Stolac, prenosi Fena. 

- Osmijesi na licima dječaka i djevojčica koji su s nama iz cijele BiH i ljubav koju su nam pružili u posljednjih 75 dana naše radosne turneje su naša zlatna medalja. Dobili smo pobjednike iz svih krajeva BiH što pokazuje koliko sportskih nada postoji u našoj državi - istaknuo je predsjednik Sportskih igara mladih Haris Deliahmetović.

Kao i svake godine, Sportske igre mladih, biraju mladog ambasadora, a ove godine, to je mladić koji je osvojio srebrenu i brončanu medalju na Specijalnoj Olimpijadi u disciplinama 200m i 400m, Admir Ahšćerić.

Nakon tri godine Igre završavaju projekt „Fer igra za fer djetinstvo“ koji su na terenima provodili u suradnji s Košarkaškim savezom BiH te uz financijsku pomoć USAID-a. Cilj projekta je bio učiti djecu toleranciji, fer i sportskom ponašanju kroz sportske discipline. Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH.

U sklopu proslave na Igrama je odigrana Gorenje All Star utakmica, a specijalni gost ove utakmice bio je Enid Tahirović, bivši rukometni reprezentativac te predsjednik Rukometnog saveza BiH, koji je pobjednicima rukometnog natjecanja uručio medalje, priopćeno je iz Sportskih igara mladih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?