ODBOJKA

Spektakl u Orašju u jednom danu donio dva finala, prvi put u BiH

storyeditor/2024-03-10/odbojka01_nak_bih_100324.jpg
11.03.2024.
u 15:23

Sjajno ozračje u punoj dvorani. Najbolja odbojkašica Kupa Jelena Stanimirović, a najbolji odbojkaš Adi Osmanović. Pehare uručio predsjednik OS BiH Milutin Popović

Odbojkaši OK Radnik Bijeljina i odbojkašice ŽOK RD Swisslion Gacko sjajnim odbojkaškim igrama osvojili su naslove pobjednika Kupa BiH. Finale Kupa BiH odigrano je u Sportskoj dvorani ŠC fra Martina Nedića u Orašju s dvostrukim programom finala Kupa u objema konkurencijama, za žene i za muškarce, piše Večernji list BiH. Zaljubljenici u odbojku imali su privilegij doživjeti pravi sportski spektakl, festival odbojke koji Posavina do sada nije imala mogućnost, pa ni sportske snage organizirati, dvostruki Kup BiH. Prema izjavama svih sudionika i sportskih djelatnika, HOK Magic Ice Domaljevac pokazao se dostojnim organizatorom koji je opravdao povjerenje OS BiH za domaćinstvo velike sportske manifestacije, dvostrukog Kupa, koji do sada još nitko u Bosni i Hercegovini nije organizirao.

Gačanke blistale

Dvostruki program Kupa BiH otvorile su na najbolji mogući način odbojkašice. U ženskom finalu favoritkinje susreta Gačanke svih su 18 utakmica Premijer lige BiH iznijele pobjedama. U Orašju su se okitile još jednom sjajnom pobjedom i opravdano ponijele naslov prvakinja Kupa BiH. U finalu ženskih ekipa prikazana je vrhunska utakmica s bezbroj detalja koji potvrđuju kako je riječ o odbojkašicama doraslim europskom rangu natjecanja. Iznimno zanimljiv i dinamičan susret rezultatski je bio: 13:25, 23:25, 25:16, 16:25. Odbojkašice Gacka suvereno su vladale oraškim terenom i pobijedile u setovima 3:1. Odbojkašice Bimal Jedinstva Brčko pružile su otpor dostojan najboljih, no ipak nisu uspjele obraniti trofej. Prava drama odvijala se i u nastavku Kupa BiH za odbojkaše u Orašju. Snage su odmjeravali domaćini HOK Magice Ice Domaljevac i gostujući OK Radnik Bijeljina, stari rivali završnice Kupa BiH jer peti put magični odbojkaši Domaljevca željeli su konačno u svoje vitrine i taj prestižni naslov. Ipak, "izgorjeli" su u prevelikoj želji. Opravdano je slavio OK Radnik i ponio titulu prvaka Kupa BiH. Opći dojam je, ipak, momci su pokazali kako se igra vrhunska odbojka ostavljanjem srca na terenu jer za svaki se poen "ginulo".

Nijanse odlučile

Bio je to vrhunski susret i opravdana pobjeda gostujućih odbojkaša iz Bijeljine. Obje su ekipe ušle u igru s izjednačenim izgledima za osvajanje pehara, ali na parketu su gosti pokazali bolju kvalitetu i zasluženo slavili (17:25, 27:29, 25:18, 26:28).

- Znao sam da je Radnik kvalitetna ekipa i ovo je zaslužena pobjeda protivnika. Nijanse su odlučile. Mi smo propustili priliku drugog seta, gdje smo vodili do 22 poena pa izgubili, a onda je sve krenulo u pogrešnom smjeru. Čestitam Radniku - kazao je trener Magic Icea Zlatko Ivić. Radost nije skrivao Vladimir Miličević, trener Radnika. - I dok sam bio igrač, uvijek sam se radovao dolasku u Orašje jer ovdje nas uvijek čeka sjajno ozračje i pozitivne tenzije koje su sastavnica ovog sporta. Čestitam mojim igračima, ali i domaćinima na odličnoj igri - kazao nam je.

Najboljim igračem proglašen je Adi Osmanović iz OK Radnik Bijeljina. Među gostima završnice Kupa BiH bio je i predsjednik OS-a BiH Milutin Popović, a među brojnim navijačima koji su pristigli s prostora PŽ-a bili su i predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić, kao i Stjepan Piljić, načelnik općine Domaljevac-Šamac. Milutinović je uručio pehare pobjedničkim ekipama, a dužnosnici i predstavnici klubova medalje. Najbolja odbojkašica Kupa je Jelena Stanimirović, a najbolji odbojkaš Adi Osmanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije