Liga prvaka

Spartak T. će osigurati videozid u blizini svog stadiona na kojemu neće biti publike

25.06.2018.
u 07:20

Spartak će igrati na svom stadionu u europskim utakmica bez navijača samo jednom, i to upravo onu u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Zrinjskoga.

Određen točan datum

Prva bi se utakmica trebala igrati 11. srpnja u 18 sati pred praznim tribinama na stadionu u Trnavi. Spartak je inače bio kažnjen većim brojem utakmica, ali UEFA je promijenila svoju odluku i taj klub podršku navijača neće imati samo protiv Zrinjskoga. Ta činjenica za plemiće će biti velika prednost na toj prvoj utakmici. Spartak je od UEFA-e dobio kaznu za utakmicu protiv bečke Austrije iz 2016. godine za rasističko ponašanje svojih navijača i nereda izravno na stadionu tijekom utakmice, zbog čega je morao platiti kaznu od 81.750 eura i te dvije europske domaće utakmice igrati bez prisutnosti publike. Ipak, kao što smo navali, ta je kazna ublažena.

Slovački je klub ipak našao način kako udovoljiti svojim navijačima. Domaća utakmica protiv Zrinjskoga, koju navijači neće moći pratiti ​​na stadionu, pratit će se na velikom videozidu koji će biti postavljen blizu stadiona ovog kluba. Slovački klub više detalja oko ove akcije objavit će naknadno.

Spartak u Slovačkoj ima vjernu bazu navijača. Veliki broj njih prati ih na svim utakmica, posebno su brojni na gostovanjima u slovačkoj ligi. Najveće rivalstvo navijači Spartaka dijele s navijačima koji podržavaju Slovan iz Bratislave. Slovački navijači se već raspituju o Mostaru na društvenim mrežama. Postoji značajan interes za tim gostovanjem na kojemu će njihov klub igrati protiv Zrinjskoga, tim i više što je riječ o kvalifikacijama za Ligu prvaka u kojima ranije nisu igrali.

S druge strane, u Mostaru postoji malo razočaranje navijača Zrinjskoga s obzirom na to da u Slovačkoj neće moći biti podrška svojim miljenicima.

Nabijanje snage

Utakmici će moći prisustvovati tek klupski čelnici te mediji čiji će broj također biti ograničen. Za to vrijeme igrači Zrinjskoga se vrijedno pripremaju za Europu na pripremama u Sloveniji. U taboru plemića nema nekih pretjeranih novosti. Momčad se jednostavno nalazi u jakom tempu treninga, traje borba za mjesto u momčadi. Ako ne bude nekih odlazaka iz momčadi, sadašnji kadar Zrinjskoga teško će se mijenjati. Struka eventualno neće računati na nekoliko igrača jer sadašnji broj od 29 nogometaša na treningu je prevelik. Neki od tih igrača će napustiti klub, dok će drugi ići na posudbu. Više informacija o toj temi moglo bi biti poznato nakon povratka momčadi iz Slovenije. Svi igrači na okupu imat će svoju priliku za nametanje na prijateljskim utakmicama. Iduća protiv ruskog prvoligaša FK Jenisej Krasnojarska igra se sutra.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije