Košarka: Liga 12

Spars izgubio na svom parketu

27.12.2015.
u 08:00

Varda šokirala Mladost, Zrinjski zasluženo slavio nad Širokim

Večeras se igraju susreti 9. kola prvenstva bh. košarkašica. Najveću pozornost privlači derbi susret u Tuzli gdje će domaće Jedinstvo ugostiti Play Off iz Sarajeva. Bit će to okršaj 
do sada neporaženih sastava u prvenstvu BiH. Tuzlanke najavljuju pobjedu ali i Play Off sa svojim trenerom Goranom Lojom najavljuje nastavak dobrih igara u prvenstvu BiH. U ostalim susretima devetog kola sastat će se: Željezničar – Rudar Sport, Orlovi – Banovići i Mladi Krajišnik – Brčanka.

Četrnaesto kolo Lige 12 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine donijelo je nekoliko iznenađujućih rezultata. Vodeći Spars doživio je poraz na svom parketu od Slobode, posljednja Varda pobijedila je prvoplasiranu Mladost, dok je Široki neočekivano lako ostavio bodove u Mostaru.

Treći poraz Sparsa

Sparsi su doživjeli treći prvenstveni poraz, a drugi u posljednja tri kola od kada ih je preuzeo novi trener Mensur Bajramović. Gosti iz Tuzle nakon lošijeg prvoga poluvremena u nastavku su zaigrali mnogo bolje i predvođeni Sinadinovićem, te Hrnčićem i Latifagićem, preokrenuli rezultat u svoju korist i upisali šestu prvenstvenu pobjedu (80:74). Posljednja Varda s minimalnih 78:77 pobijedila je vodeću Mladost i tako su Višegrađani upisali treću prvenstvenu pobjedu koja im daje i nadu izbjegavanja posljednjeg mjesta koje izravno vodi u drugoligaško društvo. Igrače Varde dobro su otvorili susret i već u prvoj četvrtini stekli solidnu prednost koju su uspjeli sačuvati do kraja susreta. Najbolji u redovima Varde bili su Dželetović koji je upisao 19 poena, te Đurđević koji je ubacio 14 i imao deset asistencija. Premda je Široki u Mostar stigao kao blagi favorit, Zrinjski je zasluženo pobijedio i stigao do pete prvenstvene pobjede. Sve je odlučeno još u ranoj fazi susreta kada su igrači Zrinjskog stekli nevjerojatnu prednosti od 21:2.

Uspavani Širokobriježani

Uspavljujući ulazak Širokobriježana odlučio je susret u korist Zrinjskog čime su Mostarci ostvarili petu prvenstvenu pobjedu. Sa 16 poena Mostarce je do pete pobjede predvodio Šamadan. Princ je imao solidan učinak postigavši 8 poena, a tome dodao 7 skokova i 7 asistencija. Kod Širokog je Faber imao 14 poena i 9 skokova. Kakanj je s 86:56 pobijedio Građanski i tako su se igrači Josipa Pandže bodovno poravnali sa Sparsima i Mladosti. BN Basket je na svom parketu pobijedio Studenta, dok je Leotar bio bolji od debitanta u Ligi 12 Bošnjaka iz Hadžića. Rezultati: Spars – Sloboda 74:80, Varda HE – Mladost 78:77, Zrinjski – Široki 86:70, Kakanj – Građanski 86:56, BN Basket – Student 88:72 i Leotar – Bošnjak 78:62. Poredak: Spars, Mladost i Kakanj 11-3, Leotar i Široki 9-5, Sloboda i Student 6-8, Zrinjski, Građanski i Bošnjak 5-9, Varda i BN Basket 3-11.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije