Košarka, Liga 12

Spars 'gazi' dalje, Kakanj bolji od Slobode u Tuzli

delalic01_nnn_bih_15112015
16.11.2015.
u 06:30

U redovima Kaknja odličnu je igru pružio iskusni Palavra Gosti predvođeni Palavrom odlično su otvorili susret, te je na poluvrijeme momčad trenera Josipa Pandže otišla s petnaest poena prednosti

Vodeći Spars nastavlja s pobjedničkim nizom u Ligi 12 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. U sedmom kolu Sarajlije su nadigrali u Bijeljini posljednju momčad lige BN Basket Radnika. Domaćin je pružio solidan otpor favoriziranim gostima, a osobito u prvom poluvremenu, piše Večernji list BiH.

Peršić ponovno najbolji

U nastavku su posustali i nisu imali snage učiniti nešto više protiv Sarajlija u čijim su redovima ponovno bili najbolji Peršić koji je ubacio 21 poen, te Bajramović s 19 poena i 13 skokova. U sastavu domaćina dobro su odigrali Kokoruš i Damjanović. U jednom od derbija kola Kakanj je bio bolji 87:82 na gostovanju kod Slobode. Gosti predvođeni Palavrom odlično su otvorili susret, te u 12. minuti imali prednost od 39:18, a na poluvrijeme momčad trenera Josipa Pandže otišla je s petnaest poena prednosti. Domaćin je u nastavku pojačao, a posebice u posljednjoj četvrtini, a minutu prije kraja došao na minus od samo jednoga poena, ali je Delalić tricom uskratio domaćinu nadu za sveukupni preokret.

Uvjerljivi Trebinjci

U redovima Kaknja odličnu je igru pružio iskusni Palavra, te Delalić i Merdanović, a kod Tuzlaka Hasandić i Džambić. Leotar je s visokih 76:47 pobijedio Vardu i upisao četvrtu prvenstvenu pobjedu. Trojac Đurasović, Rikalo i Šakotić bio je najbolji u redovima domaćina, a kod Varde usamljeno su djelovali Dželetović i Tomašević. Debitant u košarkaškoj Ligi 12 Bošnjak iz Hadžića s tijesnih 66:65 pobijedio je Građanski i upisao treću prvenstvenu pobjedu. Za još jedan uspjeh sastava iz Hadžića najzaslužniji je bio Dželmo koji je ubacio 25 poena i imao 17 skokova.

Rezultati 7. kola:

Radnik BN Basket – Spars 67:78

Sloboda – Kakanj 82:87

Leoatar Swisslion – Varda HE 76:47

Bošnjak – Građanski Bobar 66:57

Mladost – Široki sinoć

Student – Zrinjski sinoć.

Poredak: Spars 7-0, Kakanj 5-2, Široki i Mladost 5-1, Leotar 4-3, Sloboda i Bošnjak 3-4, Građanski i Varda 2-5, Student i Zrinjski 2-4, Radnik 0-7. Spomenimo na kraju da je dojučerašnji košarkaš Širokog američki branič Johnny Dee, koji je prije nekoliko dana pristupio u redove poljskog prvoligaša Polpharme, debitirao porazom svog novog kluba. Njegova momčad uvjerljivo je poražena (94:81) na svom parketu od vodeće momčadi poljske košarkaške lige ekipe Polfarmexa. Dee je na parketu proveo 15 minuta i upisao 15 poena pogodivši tri od četiri pokušaja za tricu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije