dobre vijesti

Španjolci: Real neće smanjiti minutažu Modriću, ponajbolji mladi veznjak svijeta ipak mora čekati

Luka Modrić
REUTERS
07.03.2023.
u 08:47

Transfer engleskog reprezentativca našao se u 'zabrinjavajućem' zastoju koji je, uz odštetu, uzrokovan dobrim igrama hrvatskog kapetana te Nijemca Tonija Kroosa. Naime, u Madridu su zadovoljni iskusnim dvojcem, iako tek trebaju potpisati nove ugovore...

Toni Kroos (33) i Luka Modrić (37) nalaze se u sutonu karijere, ali Real Madrid još uvijek računa na iskusan dvojac iz veznog reda. Odlične vijesti za kapetana vatrenih, usprkos tome što još nije potpisao novi ugovor s klubom, javio je španjolski As. Središnje pitanje transfer je mladog Judea Bellinghama (19), koji bi trebao biti iduće najveće pojačanje Los Blancosa. Operacija dovođenja mladog Engleza nalazi se u 'zabrinjavajućem stand-byu', a iznenadan zastoj uzrokovan je odgodom sastanka s njegovom Borussijom Dortmund, koji će mu rasvijetliti budućnost. Do sastanka još nije došlo jer se Madriđanima, ali ni igraču ne žuri. Naime, Real nije spreman iskeširati izrazito velik iznos za transfer ovog ljeta, a odšteta bi bila među rekordnima s obzirom na to da Bellingham prema Transfermarktu vrijedi 110 milijuna eura i Borussia ga je ugovor vezala do 2025. godine. Na Bernabeuu nisu uvjereni da bi trebali smanjiti minutažu Kroosu i Modriću, koji iznova pokazuju da su godine samo broj.

Dvojac se približava sumraku svojih igračkih dana, ali ostaje u momčadi Real Madrida koja je osvajala Lige prvaka, javlja Daily Mail. Podsjećamo, i jedan i drugi tek trebaju produžiti suradnju u španjolskoj prijestolnici - trenutne im traju do kraja sezone. Ni Bellinghamu se ne žuri.

- Klub je učinio puno za mene i učinio da se osjećam dobrodošao otkako sam prvi put došao i dao mi priliku da se još više razvijam. Gledati dalje od toga i gledati u budućnost bilo bi nepoštovanje. Nije to nešto o čemu razmišljam, da budem iskren - rekao je Bellingham, koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, komentirajući svoju situaciju u Borussiji. 

Bellingham je u tekućoj sezoni u Njemačkoj odigrao 31 službenu utakmicu i pritom zabio deset golova, uz šest asistencija. Navodno bi bio jeftiniji kada bi ga kupili 2025. godine, kada mu preostaje jedna sezona ugovora. Modrić je u 36 ovosezonskih nastupa postigao šest pogodaka i dodao pet asistencija. Kroosova statistika nešto je slabija, ali uvjerljiva predstava protiv Liverpoola u Ligi prvaka na Anfieldu (5:2) očito je potvrdila kako hrvatsko-njemačka kombinacija u sredini terena i dalje funkcionira pa još nema potrebe za akvizicijama u madridskoj svlačionici. 

Treba, naravno, u obzir uzeti i činjenicu Carlo Ancelotti raspolaže s nekoliko kvalitetnih mladih veznjaka. Aurelien Tchouameni (23), Federico Valverde (24) i Eduardo Camavinga (20) dodatan su razlog da klub stane na loptu s pojačanjima i, unatoč slabijem rezultatu u španjolskom prvenstvu, gdje neuspješno love Barcelonu, svoju sreću u potpunosti pokušaju promijeniti s trenutnim kadrom. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije