'L'Equipe'

Spahić najnasilniji igrač Europe

emir spahic
29.12.2015.
u 07:30

Često je Spahićeva "vrela krv" dolazila do izražaja na terenu i izvan njega, pa mu je "prilijepljen" epitet nogometaša "kratkog fitilja"

Ugledni francuski sportski dnevnik "L'Equipe" je napravio popis najvećih "negativaca" u nogometu, a svoje mjesto među njima je pronašao reprezentativac Bosne i Hercegovine i Hamburger SV-a Emir Spahić.

Sukob sa zaštitarima

"L'Equipe" je najgore iz nogometa u 2015. godini podijelio u četiri kategorije - nasilnike, arogantne, glumce i igrače teškog karaktera, a posebno je "priznanje" dobio Chelseajev napadač Diego Costa.

Emir Spahić predvodi popis nasilnika, a tamo se našao zahvaljujući incidentu sa zaštitarima na utakmici Bayera i Bayerna. Branič je zbog svoje nagle naravi i nepromišljenosti na kraju zaradio i izbacivanje iz njemačkog kluba. Uz njega su još na ovoj nepopularnoj ljestvici Brandao i Nigel de Jong. Spahića zbog njegova karaktera prati loš glas, mnogi će reći opravdano. U bilo kojem klubu da je igrao, pratio ga je takav glas. Sukobljavao se sa suigračima na treninzima, klupskim glasnogovornicima na parkiralištu, protivničkim nogometašima na terenu.

Nije tajna ni kako je Spahića zbog njegova ponašanja prema medijima pretjerano ne vole ni novinari. Ružno se Spahić ponekad ponašao i prema ljudima koji samo rade svoj posao. Zabilježen je slučaj kada je za vrijeme SP-a u Brazilu jednog bh. novinara nakon utakmice s Iranom u Salvadoru "počastio" riječima koje ne trpi papir.

"Vrela krv"

Često je Spahićeva "vrela krv" dolazila do izražaja na terenu, a što je gore, i izvan njega, pa je na njemu i "ostalo zvono" i "prilijepljen" mu je epitet nogometaša "kratkog fitilja". Zbog svojih postupaka, nekadašnji kapetan bh. vrste našao se na nepopularnoj ljestvici kakva je ova francuskog lista. Inače, Zlatan Ibrahimović je na čelu arogantnih igrača, a društvo mu prave Cristiano Ronaldo i Samir Nasri. Etiketu najvećih glumaca, odnosno onih koji najlakše padaju na terenu su dobili Arjen Robben, Sergio Busquets i Mathieu Valbuena, dok težak karakter imaju John Terry, Mario Balotelli i Nicklas Bendtner. Diego Costa nije svrstan ni u jednu kategoriju, a proglašen je najgorim što nogomet ima te "počašćen" epitetima "gadan i zao".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?