Jedan od najvećih

Šorcevi Tysona Furyja sve manji kako je Britanac postajao veći u svijetu boksa

Tyson Fury
Reuters/PIXSELL
05.10.2021.
u 21:04

Šorcevi Tysona Furyja postajali su kroz vrijeme sve manji kako je Kralj cigana postajao veći u svijetu boksa.

Britanac je karijeru započeo noseći ogromne šorceve koji su dosezali i ispod koljena. Međutim, Britanac je sve više otkrivao noge kako se približavao tituli svjetskog prvaka. Fury je otišao toliko daleko da se na jednom treningu pojavio i u donjem vešu.

Tridesetogodišnjak je debitovao u decembru 2008. godine u Nottinghamu protiv mađarskog borca Bele Gyongyosa kao predborba za meč Carla Frocha i Jean Pascala. Pobijedio je u prvoj rundi nokautom, a njegov šorc u tom meču bio je potpuno različit od onih u kakvim ga sada viđamo. Bio je to potpuno bijeli šorc koji je dosezao čak ispod koljena, što se moglo vidjeti dok je pozirao pred kamerama nakon svoje pobjede.

Dvije i po godine kasnije, Fury se borio s Marcelom Luizom Nascimentom na Wembleyu. Nokautirao je rivala u petoj rundi i nosio je vrlo sličan šorc u kombinacijama bijele i zlatne boje. On je dosezao do koljena.

Montaža: The Sun
Montaža: The Sun

Nakon ove borbe, Furyjevi dizajni šorceva su počeli biti malo složeniji. Zaustavio je Irca Martina Rogana u petoj rundi u Belfastu 2012. godine u šorcu u kombinaciji zelene i zlatne boje.

Stevea Cunninghama je u New Yorku 2013. godine nokautirao u sedmoj rundi u zeleno-bijelom šorcu koji je bio dosta kraći nego prvobitni.

U svojoj posljednjoj borbi, odnosno revanšu protiv Deontaya Wildera nosio je šorc u kombinaciji crne i tamnozelene boje i to je bio najkraći do sada budući da se završavao na polovini bedra.

 

Fury je posljednjih godina također privlačio pažnju ljubitelja boksa trenirajući u donjem vešu.

No, koliko god smiješno izgledao teškaš od dva metra visine u svom često uskom donjem vešu, postoji razlog zašto to čini.

Kralj cigana ponosno je počeo nositi kratke šorceve kako bi predstavljao kompaniju Oddball, koja podržavaju borbu protiv raka testisa.

Fury je to prvi put uradio prije borbe 2018. godine s Wilderom koja je okončana remijem.

Otkrio je u to vrijeme da je njegovom bliskom prijatelju dijagnostikovan rak testisa i davao je sve od sebe da pokaže podršku.

"Ove kratke šorceve često nosim u javnosti jer predstavljaju kompaniju koja se zove Oddballs. Svaki novčić potrošen na ovaj šorc odlazi na istraživanje u borbu protiv raka testisa. Moj prijatelj je nedavno prošao kroz to i želim širiti svijest o njemu i ovom cilju", rekao je tada Fury.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?