OPROŠTAJ

Šokantnom odlukom Ivan Dodig uzdrmao hrvatski tenis

Ivan Dodig
Igor Kralj/Pixell
22.12.2016.
u 15:23

Hrvatska Davis Cup reprezentacija doživjela je potpun raspad, a izbornik Željko Krajan na velikim je mukama. Hrvatski nominalno prvi reket Marin Čilić objavio je da će tek u siječnju odlučiti hoće li igrati za reprezentaciju, veteran Ivo Karlović je u finalu s Argentinom samo uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Bornu Ćorića. No Ćorić je u svađi s izbornikom Krajanom i pitanje je hoće li ubuduće uopće igrati za reprezentaciju... 

I kad ste pomislili da ne može gore, javio se Ivan Dodig (31) i zapečatio sudbinu momčadi koja je izgubila finale Davis Cupa od Argentinaca, piše Tportal.hr. 

'Dragi prijatelji hrvatske reprezentacije', započeo je svoje pismo hrvatskoj javnosti Dodig i nastavio: 'Iza nas je godina velikih pobjeda u Davis Cupu, iako, nažalost, nije završena onako kako smo svi željeli, osvajanjem naslova. Ipak, napravili smo sjajan posao i siguran sam da svi zajedno možemo biti ponosni, bez obzira na poraz protiv Argentine u finalu. Svi koji prate tenis znaju koliko je odricanja potrebno da bi se ostvario ovakav rezultat i da je igranje u Davis Cupu često u koliziji s našim turnirskim rasporedom. Vjerujem da neću reći ništa novo kad kažem da za reprezentaciju igram iz zadovoljstva, zbog časti i ponosa, i da je tako i s drugim članovima našeg sastava. Uvijek sam se rado odazivao pozivu izbornika i uvijek mi je taj tjedan proveden sa suigračima iz reprezentacije bio posebno drag.'

Za kraj je Dodig otkrio zašto se u 2017. povlači iz Davis Cup reprezentacije... 'Preda mnom više nema mnogo sezona za pojedinačne turnirske nastupe i svakako bih, još dok je vrijeme, želio pokušati nešto napraviti po tom pitanju. Zdravstveno stanje mi, međutim, ne dopušta da to pokušam igrajući paralelno Davis Cup, pogotovo uz toliko odigranih susreta kao ove godine. Stoga sam, iako teška srca, odlučio neko vrijeme ne igrati za reprezentaciju. Podvlačim, ovo nije moj konačni oproštaj, dapače, svakako bih želio ubuduće biti dio ekipe, ali u ovom trenutku jednostavno ne mogu spojiti i jedno i drugo. Suigračima iz reprezentacije želim sve najbolje i bit ću njihov najveći navijač', zaključio je Ivan Dodig.

Izbornik Željko Krajan u ovom je trenutku na sto muka - Hrvatska u 1. kolu Svjetske skupine u Osijeku od 3. do 5. veljače 2017. dočekuje Španjolsku koja dolazi u najjačem sastavu - predvodit će ju Rafael Nadal, a uz njega su nastup potvrdili Roberto Bautista i David Ferrer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije