Danas susreti 30. kola 1. lige FBiH

Sloga po naslov prvaka u Živinice, Olimpik u Kaknju

02.06.2018.
u 08:00

Teško će se nakon 30. posljednjeg kola Prve nogometne lige Federacije BiH bilo što promijeniti na ljestvici. Vodeća momčad prvenstva, Sloga iz Simina Hana (63 osvojena boda), putuje u susjedne (25 kilometara udaljene) Živinice, gdje je čeka “nezainteresirani” Slaven... Drugi Olimpik (61) također gostuje. U Kaknju će ga ugostiti Rudar, kojemu, kao i Slavenu, bodovi ništa ne znače.

Nada zadnja umire

U Olimpiku još tinja tanka nada da će Slaven svojski zapeti i “srediti” Slogu, a oni pobijediti u Kaknju, proslaviti naslov i ulazak u Premijer ligu.

No, Olimpik je nedavno pao kod Drugostupanjskog povjerenstva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) i ostao bez licencije za natjecanje u Premijer ligi BiH.

Ipak, osvojio naslov prvaka Olimpik ili Sloga, Povjerenstvo će jednima i(li) drugima dati dodatno vrijeme da isprave možebitne nedostatke i dosta vjerojatno im nakon toga dodijeliti licencije za nastup.

Ali, nakon što je bez licencije ostao Borac iz Banje Luke, zenički Čelik je ipak zadržao premijerligaški status, što je “načinilo prostor” četrnaestoplasiranom s “federalne” ljestvice za ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH. To je u ovom trenutku Jedinstvo (33 boda), koje gostuje u Vrapčićima i “smije slobodno” izgubiti protiv Veleža, jer petnaestoj Iskri (29) pobjeda protiv Bratstva (kući) neće pomoći da ga prestigne.

Bugojanci traže slamku spasa

U Iskri traže slamku spasa i zahtijevaju od NS FBiH da se bodovi koji su Jedinstvu dodijeljeni bez borbe protiv Travnika (unatoč 0:6 porazu) oduzmu Bišćanima i vrate Travniku (koji će u svakom slučaju ispasti iz lige). Bišćani imaju prigodu jednostavno riješiti “enigmu” i “ušutjeti” Bugojance, tako da pobijede Velež u Vrapčićima, jer onda će i Iskri i Jedinstvu biti svejedno kako će se registrirati sporna utakmica Travnik – Jedinstvo...

Ostali susreti 30. kola Prve lige Federacije BiH nemaju natjecateljsku važnost pa će se igrati samo za prestiž i publiku. Sastaju se: Igman – Metalleghe, Čapljina – Zvijezda, Bosa – Tošk i Travnik – Orašje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?