Komentar kola

Sloboda nezadrživa i u 21. kolu, Sarajevo “apstraktno”

za spo Marko Knezovic - Copo  snimio Marko Mikulicc
15.03.2016.
u 07:00

Da nisu vratari bili jako “nadahnuti”, sigurno bi strijelci u 21. kolu zabili više od 19 pogodaka. No, “portiri” su na većini utakmica tjerali strijelce da čupaju sebi kosu... Domaći i gosti postigli su po dvije pobjede, dok su četiri utakmice završile podjelom bodova.

Sloboda je zadržala vodstvo i još povećala prednost na tri boda ispred prvog (možda i jedinog ozbiljnog) pratitelja Zrinjskog. Musemićeva je družba u Vitezu do 65. minute bila u 0:1 minusu, ali nije se predala, pa je na kraju slavila s uvjerljivih 3:1, a Vitez ostao u problemima zvanim “kako izboriti ostanak”.

Zrinjski je pak na Bilinu polju gubio 0:1, pa vodio 2:1. Na kraju je završilo 2:2, što je po prikazanoj igri nekako najpravednije. Aktualni prvak Sarajevo, iz čijeg se tabora stalno “cvrkuće” pjesma o sigurnoj obrani naslova, pa i dvostrukoj kruni, igra sve neuvjerljivije i lošije.

U Prijedoru su Sarajlije “na stotinu jadnih” iščupali bod protiv Rudara koji je jednom nogom već “ugazio” u niži stupanj natjecanja. Sarajevo sada zaostaje golemih osam bodova, te dijeli 3. - 5. mjesta sa Širokim Brijegom i Radnikom.

Široki je Brijeg nakon poraza protiv Željezničara i Zrinjskog, u gostima kod Veleža uradio ono što rade svi u Vrapčićima – pokupio tri boda i ostao u utrci za Europu. A naslov? Od njega su udaljeni kao Sarajevo i Rudar, a to je oho - ho...

Željezničar je treći put proljetos pobijedio, ali kao i tjedan ranije u Vrapčićima protiv Mladosti djelovao više slabo nego dobro. No, koga briga, pamte se samo bodovi.

Radnik je kući protiv Olimpica odigrao 0:0, čime mora biti zadovoljan jer Sarajlije su bili bolji i opasniji protivnik. I Slavija i Travnik u Lukavici, bolje reći “blatavici” također su odigrali 0:0, pa je Travnik zadržao izglede za spas. Borac je s visokih 3:0 ispratio Drinu iz Banje Luke u pravcu Prve lige Republike Srpske, a sebe ostavio u nadi kako se ipak može izvući iz kaljuže, te i iduće sezone igrati u Premijer ligi BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije