susret u Tuzli

Sloboda nakon penala izbacila Zrinjski i prošla u četvrtfinale Kupa BiH

Klix.ba
27.10.2021.
u 16:48

Nogometaši Slobode su se plasirali u četvrtfinale Kupa BiH pobijedivši Zrinjski u Tuzli nakon izvođenja penala.

U prvih 27 minuta susreta nismo vidjeli nijednu priliku, a potom je domaća ekipa zaprijetila. Veselinović je ostao sam na 10-ak metara i šutirao, ali je golman mostarske ekipe Kukić zaustavio njegov šut.

Nekoliko minuta kasnije Veselinović je bio ponovno u prilici, no sa samo pet metara je šutirao preko gola, piše Klix.ba. 

Zrinjski je prvi put zaprijetio u 32. minuti, kada je Bašić šutirao, a Bukvić obranio. Dvije minute kasnije isti su akteri bili u glavnim ulogama, uz isti ishod.

Zrinjski je poveo u 40. minuti. Bašić je ubacio s lijeve strane, a Bilbija glavom pogađa za vodstvo Plemića.

U drugom poluvremenu Sloboda je imala veći posjed lopte, no domaći nogometaši nisu napravili nijednu izgledniju priliku za pogodak sve do 90. minute kada je u gužvi u kaznenom prostoru Ramić pogodio za 1:1 te je susret odlučen izvođenjem penala.

Sloboda je bila uspješnija u šutiranju s 11 metara te se plasirala u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Beganović, Ćivić i Maksimović su pogodili za Tuzlake, a Bilbija i Savić za Zrinjski.

Penale su promašili Zlomislić, Magdić i Juranović u redovima Zrinsjkog, a Ramić u redovima Slobode.

Sloboda - Zrinjski 1:1, penali 3:2 (Ramić 90' - Bilbija 40')

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?