nogomet

Sloboda bolja nego ljestvica to pokazuje

21.10.2017.
u 10:00

Prva gostujuća pobjeda u aktualnom premijerligaškom prvenstvu, protiv Krupe u prošlu subotu, podigla je pozitivno raspoloženje u taboru Širokoga Brijega.

Nema vremena za slavlje

Ali, vremena za nekakvo slavlje nema, jer već danas momčad Gorana Sablića opet gostuje, ovaj put kod Slobode na Tušnju. Kod igrača i članova stručnog stožera ni traga od nekakve poplave optimizma, ali još manje od strahovanja. U četvrtak smo malo pogledali trening na Blatu, probajući barem razaznati kojih će 11 igrača istrčati u početnom sastavu. Nismo ništa pouzdano utvrdili, osim da za nastup ne konkuriraju ozlijeđeni Josip Ćorić i Brazilac Wagner. Oni su trenirali odvojeno.

Ćorić nije u kombinacijama

Ćorića je na stolu “obrađivao” fizioterapeut Dragan Mijatović, a Wagnera je malo “mučio” kondicijski trener Mate Brekalo:

- Zateže u mišiću, pa evo drugu utakmicu uzastopno nisam u konkurenciji za nastup. Možda zaigram protiv Zrinjskog u 13. kolu na Pecari, rekao nam je Ćorić, koji je u nekoliko susreta prije ozljede pružio zapažene igre.

- Ćorić i Wagner nisu u konkurenciji, ali svi ostali jesu. Da, i Baraban, ali njegova je ozljeda bila takve prirode da je trebalo puno vremena za povratak u formu. A on nam treba spreman, rekao nam je trener Goran Sablić i dodao da će biti promjena u odnosu na momčad koja je pobijedila u Krupi u odličnoj igri:

- Točno, igrali smo dobro, ali bolje u prvom poluvremenu... U Tuzli su i nova utakmica i novi protivnik. Nije nam na ruku išlo što je Sloboda izgubila protiv Sarajeva, jer sada će sve učiniti da protiv nas popravi dojam. Rano joj je isključen Mehmedagić, pa je 80 minuta bila brojčano slabija. Sloboda je ipak bolja momčad nego se čini po stanju na ljestvici, rekao nam je Sablić i dodao da već sada mora misliti i na srijedu, kada će u osmini finala Kupa BiH na Pecari ugostiti Vitez.

Široki je na početku sezone na Pecari svladao Slobodu 2:0. Bilo je to tri dana nakon ispadanja iz Europe protiv Aberdeena. Slobodu su tada pogotkom “torpedirali” Luka Menalo u prvom i Josip Barišić u drugom poluvremenu. Susret na Tušnju počinje u 17 sati uz izravni TV prijenos na BHT1.•     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije