trener "Plemića"

Slišković: Prvak se neće znati do posljednjeg kola

05.05.2017.
u 13:07

 Utakmica Željezničar - Zrinjski od ogromnog je značaja za obje momčadi, no trener "Plemića" Blaž Slišković smatra da će odluka o nogometnom prvaku Bosne i Hercegovine pasti tek u posljednjem kolu.

Na konferenciji za novinare, uoči odlaska momčadi Zrinjskog u Sarajevo, Slišković je kazao kako do kraja prvenstva i Željezničar, i Sarajevo, i Zrinjski, imaju po četiri teške utakmice tako da odluka o prvaku, po njegovom mišljenju, neće pasti u subotu na Grbavici.

Dodao je kako Zrinjski u svaku utakmicu ulazi s namjerom osvajanja tri boda, pa tako i u sutrašnji derbi, jer samo u slučaju pobjede Zrinjski će do kraja prvenstva sam odlučivati o svojoj sudbini.

- Što se tiče Želje, imaju bod prednosti u odnosu na nas i ne mislim da će se otvoriti od samog početka i da će ići na pobjedu po svaku cijenu. Mi smo u drugoj situaciji i moja je želja da u otvorenoj utakmici pokažemo da ova momčad Zrinjskog vrijedi i da ima kvalitetu - istaknuo je trener Zrinjskog.

Zbog akumuliranih žutih kartona sutrašnju utakmicu propustit će Nermin Jamak, što će biti veliki hendikep za Mostarce s obzirom da je ovaj vezni igrač, po Sliškovićevim riječima, bio najbolji igrač Zrinjskog u nekoliko zadnjih utakmica.

Slišković i dalje ne može računati na ozlijeđenog Ivana Peku, a kapetan Pero Stojkić oporavio se od ozljede i vjerojatno će zaigrati od prve minute.

- Stojkić je jučer odradio kvalitetan trening i nije osjećao nikakve poteškoće. Najozbiljnije računam na njega, iako znam da, s obzirom na pauzu, u nogama nema 90 minuta. No, sutra će mi na terenu trebati takvi iskusni igrači koji neće podleći atmosferi - istaknuo je trener Mostaraca.

Komentirajući formu Zrinjskog i Željezničara, Slišković je istaknuo kako smatra da je Zrinjski trenutno u boljoj formi, iako postignuti rezultati, posebice na gostovanjima na kojima su igrači Zrinjskog u tri posljednje utakmice upisali tri remija, možda ne idu u prilog toj tvrdnji.

- Ako ponovno pogledate naša gostovanja u Tuzli i Krupi vidjet ćete da smo mi odigrali prilično kvalitetno i protivnici nam nisu stvorili previše izglednih prilika. S druge strane, Željezničar ima kontinuitet dobrih rezultata, iako njihova igra nije zadivljujuća - smatra Slišković.

Na novinarsko pitanje da prokomentira suđenje u Ligi za prvaka, odnosno činjenicu da je nekoliko sudaca u posljednjim kolima kažnjeno zbog loše odrađenog posla, Slišković je kazao kako je, po njegovom mišljenju, sudačka organizacija najslabija karika bh. nogometa.

- To nije dobro za bh. nogomet. Sav trud nogometnih radnika, kako u Zrinjskom, tako i u drugim klubovima, pada u vodu zbog sudačkih pogrešaka, koje se ne mogu više nazvati slučajnim. Klubovi napreduju, ulaže se u igrače, infrastrukturu, samo imam osjećaj da naša sudačka organizacija ne radi dovoljno na tome da profilira što veći broj kvalitetnih sudaca - poručio je Slišković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije