Gilles Simon

Slavni tenisač stao u obranu Đokovića i otkrio zašto ga neki ne vole

Marko Dimic/PIXSELL
30.11.2020.
u 14:17

- Postoje oni koji ne vole ili ne prate Novaka Đokovića i koji ga mrze, ali sve to samo zato što je spreman zauzeti stav. I zato što je tome posvećen - rekao je francuski tenisač

ATP i Novak Đoković već dugo imaju međusobne prepirke. Dok su neki na strani srpskog tenisača, drugi smatraju kako će naštetiti ATP-u,  a u tom se 'malom ratu' stvara sve veći jaz među 'velikom trojkom' svjetskog tenisa: Federerom, Nadalom i Đokovićem.

Đokovićevoj popularnosti ove sezone na ruku nije išao niti stav o cijepljenju, a niti to što je na US Openu slučajno lopticom pogodio linijsku sutkinju pa bio diskvalificiran.

O tome je u velikom intervjuu progovorio i francuski tenisač Gilles Simon, bivši šesti tenisač svijeta, koji je i sam bio u Savjetu igrača pri ATP Touru, a stao je u obranu Srbina. 

- Postoje oni koji ne vole ili ne prate Novaka Đokovića i koji ga mrze, ali sve to samo zato što je spreman zauzeti stav. I zato što je tome posvećen - rekao je pa se osvrnuo i na Federera i Nadala: 

- Federer i Nadal? Oni su više diplomatični, sve komentiraju s distance. I njih ne zanimaju političke stvari i zato prolaze neokrznuti - smatra Simon. 

No, to baš i nije istina, budući da su baš Nadal i Federer jasno istupili protiv Novaka Đokovića, odnosno, protiv njegove organizacije koja bi zastupala igrače koji su manje bogati jer Srbin smatra da u tenisu sve određuju oni koji su puno bogatiji od ostalih.  

- U ovome trenutku to nam ne treba - rekao je Roger Federer o Đokovićevoj ideji zastupanja interesa 'manjih' igrača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije