DRAMA NE JENJAVA

Slavni Hrvat stao u obranu Đokovića, čuveni Rus tvrdi: Znam tu ženu, to je bila predstava!

Reuters/Pixsell
08.09.2020.
u 07:44

- Vjerujem da je i sutkinja odglumila malo, mislim da nije bila toliko ozlijeđena. Zar mislite da bi Federera izbacili za ovako nešto? Nema šanse - zaključio je Pilić

Očito je da se danima još neće stišati drama vezana uz Novaka Đokovića, odnosno uz njegovo izbacivanje s US Opena nakon što je nanamjerno teniskom lopticom pogodio linijsku sutkinju Lauru Clark.

Podsjetimo, najbolji tenisač svijeta diskvalificiran je s US Opena jer je u meču 4. kola protiv Španjolca Pabla Carrena lopticom napucao Clark koja je zajaukala i pala, dok je glavni sudac turnira Soeren Friemel izjavio kako nije imao izbora nego diskvalificirati Srbina.

Na temu se oglasio i legendarni Hrvat Nikola Pilić, nekadašnji Đokovićev trener, koji se zapitao jesu li u pitanju bila dvostruka mjerila:

- Najprije se izrekne upozorenje, potom se uzme poen, pa set, a zatim slijedi diskvalifikacija. Pa prije dvije godine je Serena Williams vikiala na sve njih 15 minuta i ništa se nije dogodilo. Meni je sve to skupa sramotno zato što je Đoković broj jedan na svijetu i zato što je unatoč koroni došao zaigrati na US Openu. 

Vjerujem da je i sutkinja odglumila malo, mislim da nije bila toliko ozlijeđena. Zar mislite da bi Federera izbacili za ovako nešto? Nema šanse - zaključio je Pilić, na čije se riječi nadovezao i poznati ruski trener Boris Sobkin:

- Na nesreću Đokovića, ova banalna situacija je jasno navedena u pravilima. Sudac nije imao drugu mogućnost. Druga stvar je što poznajem tu ženu koju je udarila loptica. Ona je priredila predstavu, ništa tako dramatično nije se dogodilo. Znate, ona je ona vrsta žene koja se želi pokazati. Nije stvar ni u simulaciji... Postoje ljudi koji žele da se na njih obratiti pažnja. Grčila se, savijala - sve je to komedija - rekao je Sobkin.

Isti su zaključak izveli i brojni koji su pogledali kasnije objavljenu snimku na YouTubeu. Clark su proglasili "oskarovkom" jer je nedugo nakon pada, odnosno prizora na temelju kojih se moglo zaključiti da se guši, samostalno odšetala. Zanimljivo, Đokovićevi "odvjetnici" su se prisjetili i da je Slovenac Aljaž Bedene prije samo desetak dana na turniru u Cincinnatiju  također ljutito napucao lopticu i pogodio kamermana, te su naglasili kako se Slovenac izvukao bez težih sankcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije