Košarka: Liga 12

Slavljem nad bivšim klubom Džidić stigao do prve pobjede

08.12.2015.
u 07:00

Tijekom čitavih 40 minuta rezultat je bio u egalu, s malom prednošću na jednoj ili drugoj strani. Na kraju su se radovali Tuzlaci

Odigrana su i dva posljednja susreta 10. kola Lige 12 košarkaša Bosne i Hercegovine. Sloboda je na svom parketu nakon velike borbe pobijedila 77:73 Studenta iz Mostara. Tako je donedavni trener Studenta, a od prije dva kola trener Slobode Boris Džidić upisao prvu pobjedu na klupi Tuzlaka i to baš upravo protiv svog bivšeg kluba.

Pobjeda u završnici

Tijekom čitavih 40 minuta rezultat je bio u egalu, s malom prednošću na jednoj ili drugoj strani. U posljednju dionicu ušlo se s minimalnom prednošću gostiju. Ipak, na sreću Tuzlaka, završnica susreta donosi prednost domaćinu koji ponajviše zahvaljujući Hasandiću, Sekuloviću i Sinadinoviću koji je tek pristupio Tuzlacima, uspijevaju pobijediti i prekinuti crni niz koji ih je pratio nekoliko kola. Tuzlaci sada na svom kontu imaju četiri pobjede i gaje nadu da bi se mogli plasirati među prvih pet što donosi drugi krug natjecanja u prvenstvu BiH. Slične ambicije ima i Student koji nije razočarao i uz malo više sreće mogli su slaviti, a što ne bi bilo ni iznenađenje s obzirom na odnos snaga koji je vladao svih četrdeset minuta. Zrinjski je s 88:69 pobijedio Vardu i stigao do četvrte prvenstvene pobjede.

Laganim ritmom do pobjede

Od samoga početka Mostarci su zaigrali kako su i očekivali odigravši u dosta laganom ritmu što im je bilo potrebno za visoku pobjedu. U njihovim redovima isticali su se Šamadan, Brajković, Demić, Janjušević i Princ, a kod gostiju iz Višegrada najbolji igrač bio je Dželetović koji je ubacio 25 poena i ostvario 11 skokova. Rezultati 10. kola: Sloboda – Student 77:73, Zrinjski – Varda HE 88:69, Široki – Radnik 74:59, Kakanj – Spars 71:66, Mladost – Bošnjak 91:82, Građanski – Leotar 77:80. Poredak: Spars i Mladost 9-1, Kakanj i Široki 7-3, Leotar 6-4, Student 5-5, Zrinjski, Sloboda i Bošnjak 4-6, Građanski 3-7, Varda HE 2-8, Radnik 0-10.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije