Premijer liga BiH

Slavlje Širokog na Pecari: Sarajevu drugi uzastopni poraz u prvenstvu

Sportsport
14.03.2021.
u 21:07

Široki je u derbiju 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari svladao aktualnog prvaka Sarajevo rezultatom 1:0. Nakon mirnog uvoda u utakmicu s obje strane, domaći prvi stvaraju priliku u ovom susretu.

Umalo je prvi udarac Širokog završio u mreži. Sjajno Vukoja šutira sa 20-ak metara, a goste spašava prečka, piše sportsport.ba. 

Široki je kontrolirao igru. Bili su bolji tim na terenu, a gosti do daha dolaze tek nakon nekih 20 minuta igre.

U 28. minuti utakmice Hebibović je u stopostotnoj prilici. Izašao je nogometaš Sarajeva sam pred Miškića, a golman Širokog sjajno brani i spašava svoj tim.

Do kraja prvog dijela utakmice igralo se dosta čvrsto. Vrijedi izdvojiti još jednu obranu Miškića nakon udarca Mešanovića, te neprecizan pokušaj Majića za domaće.

Široki odlično ulazi u nastavak utakmice i u 52. minuti dolazi do vodstva. Obrana Sarajeva je nakon jednog centaršuta sa lijeve strane zaboravila Ikića koji zabija gol za prednost domaćeg tima od 1:0.

Pokušao je trener gostiju Danimir Milkanović, koji mijenja Vinka Marinovića, napraviti nešto u igri svog tima određenim izmjenama nakon primljenog gola.

Sarajevo je preuzelo kontrolu nad loptom. Međutim, akcije su bile potpuno bezidejne i nije bilo kvalitetne završnice pred golom Širokobriježana.

Domaći su u 68. minuti ostali s igračem manje. Zvonimir Begić je dobio drugi žuti karton nakon što je spriječio kontru Sarajeva i pred Širokim je bio težak zadatak da sačuvaju prednost do kraja utakmice. 

Ipak, u tome su uspjeli. Zatvorio je Toni Karačić utakmicu, Sarajevo je preko Sušića u 81. minuti uzdrmalo prečku, ali to je bilo sve od njih u ovom susretu.

Realizacija je ozbiljan problem bh. prvaka i zaista su neprepoznatljivi u drugom dijelu sezone. Široki je ovom pobjedom došao na minus pet u odnosu na Bordo tim i apsolutni su hit prvenstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije