Odbojkaški kup

Slavili Mladost i Jedinstvo

17.03.2016.
u 09:00

Lakše od očekivanja odbojkaši Mladosti iz Brčkog obranili su naslov pobjednika Kupa BiH. U finalnom susretu Mladost je nadigrala Kakanj 78 s maksimalnih 3:0 (25:21, 26:24 i 25:20).

Drugi set odlučen na razliku

U dvorani brčanske Gimnazije pobjednika je odlučila uigranost i koncentracija ‘mladostaša’ kojima su Kakanjci ozbiljno priprijetili u drugom setu, koji je odlučen na razliku. Istina, Kakanj je i u prvom setu imao 21:21, ali su kapetan ‘mladostaša’ Saša Zimonjić i društvo u tim trenucima demonstrirali vrhunsku uigranost. Uz izravan TV prijenos, finalni susret je pred oko 400 gledatelja trajao zavidnih 96 minuta.

Na koncu bi se moglo reći da je Mladost glavninu posla obavila u polufinalu kada je gradskog rivala jedinstvo nakon maratonske utakmice svladala 3:2 (25:22, 22:25, 34:36(!), 25:22 i 15:5). Puno lakši posao u polufinalu imao je Kakanj, koji je s 3:0 (25:21, 25:15, 25:22) nadigrao momčad Radnika iz Bijeljine. Za najboljeg igrača završnice proglašen je Saša Zimonjić, kapetan Mladosti. Za pobjednički sastav u finalu su nastupili Bojan Novokmet, Miloš Popović, Nedeljko Nikolić, Jovan Čendić, Radoslav Janjić, libero Mirza Keserović, libero Milan Ostojić, Ljubomir Ivanović, Saša Zimonjić, Žarko Kisić, Stevo Ivanović, Tihomir Gajić, Almir Čolo, Andrija Divljan i Jovo Bjelović. Treneri Branko Mišić, Damir Sikimić.

Uz Mladost kojoj je ovo bio treći naslov, s po jednim peharom kupa mogu se pohvaliti Jedinstvo (Brčko) i Modriča, dok je nekadašnji Kakanj 6 puta bio pobjednik.

Novi uspjeh Brčanki

Odbojkašice Bimal Jedinstva iz Brčkog osvojile su osmi po redu naslov odbojkaškog Kupa BiH. Brčanske princeze su u finalu svladale Kulu Gradačac 3:1 (23:25, 25:21, 25:14 i 25:16). Odbojkašice Kule nošene dobrom igrom iz polufinala odlično su započele i finalni susret, dobile su prvi set, u drugom imale prednost 16:14, ali tada nakon time outa domaćeg trenera Smaila Pezerovića dolazi do potpunog preokreta. U iduća dva i pol seta Jedinstvo totalno dominira i stiže do novog naslova. Za najbolju igračicu završnice Kupa BiH proglašena je Amira Husić, tehničarka Jedinstva.

Valja reći da je Bimal Jedinstvo imalo mnogo lakši posao u polufinalu, slabašnu tuzlansku Slobodu nadigralo je bez napora 3:0 (25:16, 25:17 i 25:17), dok je Kula vodila tešku borbu protiv Gacka. Po drugi put u samo osam dana nakon prvenstva, Kula je svladala Gačanke, koje su prve u ligaškom dijelu prvenstva osvojile čelnu poziciju, 3:0 (25:22, 25:18 i 25:20). Ekipa Branislava Franića odličnu igru iz polufinala nije mogla ponoviti u finalu, što su domaće iskoristile i po treći puta uzastopno, ukupno osmi, osvojile kup. Inače, po jedan naslov osvojili su Kula, Gacko i Jelovica Tuzla.

- U cjelini završnica nije opravdala očekivanja, to se, prije svega, odnosi na finalne utakmice. Kod muškaraca Mladost je lako svladala Kakanj, a kod žena Kula je brzo ostala bez daha. Međutim, polufinalne utakmice Mladost – Jedinstvo kod muškaraca i Kula – Gacko kod žena bile su odlične, a mene osobno raduje da su se u finale ove godine uspjele probiti dvije ekipe iz Federacije, Kakanj i Kula, kratki je rezime Miloša Jelčića, predsjednika OS Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije