Košarka

Skupi izbornici daleko od klupe bh. vrste

košarkaška reprezentacija
10.03.2017.
u 10:00

Premda se približava pretkvalifikacijski ciklus za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine još nema novog izbornika. Tko će sjesti na užarenu bosanskohercegovačku izborničku klupu nakon ostavke Damira Mulaomerovića, još se ne zna. To pitanje je otvoreno već neko vrijeme.

Proteklih mjeseci, od kada je Mulaomerović dao ostavku, mnoga su se imena spominjala kao mogući nasljednici. Najviše se spominjalo ime Svetislava Pešića te Jure Zdovca, Nenada Markovića, Ivana Velića, Dragana Bajića, a ovih dana se čulo i ime nekadašnjeg trenera Partizana, a danas francuskog Limogesa Duška Vujoševića. Međutim, iz Stručnog povjerenstva takvu su informaciju demantirali, spominjući samo sredinu ovoga mjeseca kao krajnji rok kada će Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovini predložiti ime novog izbornika.

Među spomenutim košarkaškim stručnjacima ima ih dosta koji imaju visoku cijenu i teško da ih u ovom trenutku Košarkaški savez Bosne i Hercegovine može platiti ako se zna s kakvim se sve problemima proteklih mjeseci suočavao Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Stoga se može zaključiti kako bi za novog izbornika Upravnom odboru Košarkaškog saveza Stručno povjerenstvo moglo predložiti nekog jeftinijeg stručnjaka. No, tko god preuzeo užarenu košarkašku izborničku klupu, neće mu biti lako. Očekivanja su uvijek velika, a po pravilu, rezultati budu loši. Tako je bilo i na prošlom Europskom prvenstvu kada je Bosna i Hercegovina zauzela 23. mjesto. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?