U Skoplju domaćin bolji od Izviđača 42:30

Skauti izdržali prvo poluvrijeme, u drugom ih ‘preplavio’ Vardar

14.10.2016.
u 07:00

Nije to bila ni sjena nekadašnjeg odnosa snaga kada je Izviđač u drugom kolu Kupa EHF-a u Skoplju pretrpio minimalan poraz, a poslije 29:26 u Ljubuškom izbacio Makedonce na čijoj je klupi tada sjedio Veselin Vujević. Ovoga puta pobjednik – Vardar znao se i prije početka utakmice. Dakle, neizvjesnosti nije bilo - 42:30, poluvrijeme 19:16, očekivana je pobjeda domaćih, a šesti poraz skauta.

Nestali u nastavku

Izviđač je ponovno pokazao dva lica, ugodno je iznenadio u prvom dijelu kada se uz lepršavu igru odlično držao, pred kraj te dionice imao je neočekivanih 16:16, da bi Makedonci u samoj završnici stvari postavili na svoje mjesto, 19:16. U nastavku obrana Izviđača je nestala, donekle su stvar spašavali vratari, ali to je bilo nedovoljno, pa je razlika u korist domaćina rasla iz minute u minutu. Otvaranje je bilo loše, pa su domaći brzim napadima u 36. minuti razliku podigli na 23:18, a zatim u idućih šest minuta pojačavali ritam te je u 42. minuti na semaforu stajalo 29:19!

Tehničke, promašeni ziceri...

U samo šest minuta Vardar pravi razliku od 6:0, dok skauti za dvanaest minuta postižu samo tri pogotka, Hrstić i dvaput M. Pavlak. Raspad je počeo s nekoliko tehničkih pogrešaka, a nastavio se zapucanim zicerima, odnosno dobrim obranama Milića, pa Georgijevskog koji je jednostavno hipnotizirao skaute. Da u tom razdoblju Kvesić nije skinuo nekoliko šutova, a Ereš obranio sedmerac, Izviđačeva ekspedicija bi još gore stradala. S obzirom na to da je u 49. minuti bilo 34:23, može se reći da je konačnih – 12 još i dobar rezultat. U samoj završnici, uz solidnog Ereša vrijedi istaknuti rolu Markovića koji je iznudio dva sedmerca, koje je Jarak pretvorio u pogotke, te jednom poentirao. Strijelce domaćina, čiji je trener Raul Gonzales odmarao neke igrače, primjerice čuvenog vratara Arpada Šterbika, predvodio je Shishkarov sa 7 pogodaka, Deveren i Borozan postigli su po 5, kod Izviđača Kristijan Jarak je postigao 6, Šarac 5, Hrstić 4… Domaći vratari imali su 20 obrana, Strahinja Milić 12, a Danijel Georgijevski 8, Izviđačevi solidni Josip Kvesić 10, Ivan Ereš 3, plus 3 obranjena sedmerca. Poslije 6 odigranih utakmica Izviđač je posljednji, 10. bez bodova, vodi Vardar s 22 boda. Sljedeću utakmicu skauti će igrati 29. listopada, i to u gostima protiv PPD Zagreb.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?