Premijer liga

Skakiću čak osam utakmica "hlađenja"

BiH,06.12.2015.Siroki, Pecara,  Siroki - Sarajevo 1-0 Photo:Stojan Lasic
12.12.2015.
u 07:00

Sudac je "brljao" na susretu na Pecarii, ali nije objašnjeno što je točno zgriješio Povjerenstvo za suce nije objasnilo što je točno zgriješio Skakić, u šturoj objavi je samo rečeno koja mu je kazna

Gorana Skakića, suca susreta 18. kola Premijer lige Široki Brijeg - Sarajevo (1:0), Povjerenstvo za suce i suđenje NS BiH kaznilo je s osam utakmica nedelegiranja. Po starom običaju, nema preciznog objašnjenja kazne. Piše samo kako je Skakić "kažnjen zbog propusta u suđenju".

Pretpostavke

Možemo tek pretpostaviti da je Skakić kažnjen zbog niza incidentnih situacija u kojima je bio (pre)blag. On je u 23. minuti propustio Kallasiju pokazati drugi žuti karton zbog gruboga starta (jedan je već imao). Ili, u 55. minuti pokazao je žute kartone Ivanu Sesaru i Tomislavu Barbariću (dojam je da je trebao pokazati crvene). A možda je Skakić kažnjen zato što je po završetku utakmice Harisu Duljeviću dao (samo) drugi žuti, umjesto izravni crveni. Agresivni Duljević psovao je i prijetio Skakiću, u jednom ga trenutku uhvatio za vrat, pa su ga suigrači jedva otrgli od Skakića. Recimo i da je kontrolor suđenja Suvad Musić iz Dobošnice kažnjen "nedelegiranjem" do kraja sezone, također bez riječi objašnjenja. Zanimljivo je da se u prošlosti više klubova žalilo na Skakića.

Pogreške

Iz Čelika su tvrdili kako "nisu pobijedili ni jednom kad im je sudio Skakić". Optužbe protiv njega stizale su baš nakon susreta koje su ti klubovi igrali protiv Sarajeva. Recimo i da je Skakić već treći sudac u prvenstvu koji je visoko kažnjen na utakmicama koje je igrao Široki. Prvi je "stradao" Ognjen Valjić zbog (ne)namjernih pogrešaka na susretu Travnik – Široki Brijeg (1:2), sve na štetu Širokoga (četiri utakmice "hlađenja"), pa Mirza Tičić na susretu Široki – Travnik (2:2), opet zbog niza pogrešaka na štetu Širokoga (10 utakmica). Skakić je ovaj put prošao s osam utakmica "mirovanja", ali pravi razlog (još) ne znamo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?