Hrvat koji igra u Segedinu

Sjećate se Luke Stepančića? "Nisam igrao dvije godine, donio sam pogrešne odluke"

luka stepančić
15.01.2022.
u 08:21

Segedin, gdje će Hrvatska igrati utakmice prvog kruga na Europskom rukometnom prvenstvu, nakon Budimpešte i Debrecina po broju je stanovnika treći grad u Mađarskoj. Dakle, kakva je vjerojatnost da u gradu od 160.000 stanovnika odmah prvu večer u jednoj pizzeriji sretnete jednog našeg rukometaša, sjajnog – Luku Stepančića? No to se dogodilo.

Dugo je prošlo od vaše posljednje utakmice?

– Istina. Nisam igrao gotovo dvije godine. Ozljeda je takve prirode. No, ima tu nešto i moje krivice. Donio sam neke pogreške odluke što se tiče liječenja.

Prije dvije godine s Hrvatskom ste osvojili srebro na EP-u?

– To nije bilo tako davno, a meni izgleda kao vječnost. Kad pogledam našu reprezentaciju sada, iz tog finala ostali su samo David Mandić i Marin Šipić. Dobro, sad su naknadno došli Marino Marić i Luka Cindrić.

Gdje vidite Hrvatsku na ovom EP-u?

– Teško je bilo što prognozirati. Mogao bih nešto konkretnije reći da smo kompletni, da nema pandemije. Ovako, sve reprezentacije imaju izostanaka. Jedino Mađari nemaju pozitivnih na COVID-19 – istaknuo je Luka

U klubu nisu presretni što vas nema tako dugo?

– Viša sila. Imam ugovor još dvije godine i nitko ne postavlja pitanja.

Kad smo već kod ozljeda, sjećate li se 2015. i Flensburga?

– O, da, itekako. Teško sam se ozlijedio u posljednjoj sekundi utakmice igrajući za PPD Zagreb. Sjećam se i datuma, 11. studenog. Zbog te ozljede propustio sam nastup na Europskom prvenstvu 2016. kada smo u Poljskoj osvojili broncu. Na mjestu desnog vanjskog igrali su Kopljar i Šebetić – sjeća se Stepančić.

Kakav je život u Segedinu?

– Miran, tih, nema previše uzbuđenja. Ljudi ovdje jako vole rukomet. Kada je sagrađena nova Pick Arena, prodan je velik dio godišnjih ulaznica. Protiv Kiela je bilo 9000 gledatelja i bila je sjajna atmosfera. Koliko sam čuo, dvorana bi mogla biti puna i u subotu kada igraju Hrvatska i Srbija. Doći će puno naših i srpskih navijača, ali i puno Mađara koji vole vrhunski rukomet.

Dolazimo u "vrući" Zagreb

Debitirali ste za Hrvatsku 2013. na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Dugo vremena bili ste prvi desni vanjski reprezentacije, sve do ozljede. No veliki pehist je i Luka Šebetić?

– Šeba baš nema sreće. Dugo godina bili smo cimeri. On bi znao leći u krevet potpuno zdrav, a ujutro se probuditi s bolovima u ramenu. Koliko mi je krivo što neće igrati, s druge strane mi je drago što će konačno na velikom natjecanju zaigrati Šime Ivić. Godinama je bio uz reprezentaciju, a na kraju uvijek višak.

U Ligi prvaka trenutačno ste nakon deset utakmica treći, iza Montpelliera i Aalborga...

– Da, imamo dva boda manje od Montpelliera i jednaki smo po boju bodova s Dancima. U nastavku idemo odmah u goste PPD Zagrebu. Neće nam biti lako. Pogotovo sada kada je Obrvan posložio momčad – naglasio je Stepančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije