Najbolji svjetski tenisač

Sjajan meč u Rimu: Đoković upisao 999. pobjedu u karijeri

14.05.2022.
u 08:56

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković pobijedio je u dva iscrpljujuća, ali sjajna seta Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea u četvrtfinalnom susretu ATP Masters 1000 turnira u Rimu.

Slavio je Đoković 7-5, 7-6(1) te je time došao do 999. pobjede u karijeri.

Đoković je propustio servis gem kod 5-3 u prvoj dionici, ali je nakon toga slavio 7-5. Drugi set je bio vrlo sličan jer je Đoković opet imao prednost, vodio je 5-2. No, kanadski tenisač se i tada izvukao iz minusa. Dogurao je do tie-breaka u kojem je Đoković odigrao savršeno i ipak spriječio da meč otputuje u treći set.

Idući suparnik prvog tenisača na svijetu bit će Norvežanin Casper Ruud koji je u krajnje neizvjesnom ogledu nadjačao Denisa Shapovalova 7-6(7), 7-5.

U drugom polufinalu se sastaju Alexander Zverev i Stefanos Tsitsipas koji su na dosta sličan način preskočili svoje četvrtfinalne prepreke. Zverev je svladao Čileanca Cristiana Garina 7-5, 6-2, dok je Grk Tsitsipas bio bolji od domaćeg aduta Jannika Sinnera sa 7-6(5), 6-2.

Fantastičan je preokret u četvrtfinalu WTA turniru u Rimu kreirala Ons Jabeur, tenisačica iz Tunisa, koja je nakon tri seta svladala Grkinju Mariju Sakkari 1-6, 7-5, 6-1.

Imala je Sakkari 6-1, 5-2 i siguran put prema polufinalu, no tada je krenuo veliki obrat. Jabeur je nanizala čak osam gemova te je izjednačila na 1-1 u setovima, ali i povela 3-0 u trećem setu. Bio je to kraj za Grkinju Sakkari, a Jabeur je nastavila s odličnim igrama jer je, podsjetimo, prošlog tjedna ostvarila najvećih uspjeh karijere osvajanjem turnira u Madridu.

U polufinalu će Jabeur igrati protiv Darije Kasatkine, kojoj je meč predala Jil Teichamann, dok će u drugom polufinalu igrati Swiatek i Sabalenka. Još duži niz od Jabeur ima prva svjetska tenisačica, Poljakinja Iga Swiatek je pobjedom protiv Kanađanke Andreescu od 7-6(2), 6-0 došla do 26. uzastopne pobjede na WTA turnirima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?