Liga 12

Široki u Ligu za prvaka, Student u Ligu za ostanak

siroki kosarka
07.03.2016.
u 08:03

Širokobriježanima je bila potrebna pobjeda u susretu na svom parketu protiv Leotara koju su i ostvarili u burnoj i neizvjesnoj završnici

Završena je Liga 12, prvi dio natjecanja bosanskohercegovačkih košarkaša. Iz tog natjecanja pet najboljih momčadi i Igokea iz regionalne ABA lige nastavit će Ligu 6 za prvaka BiH.

Napeta završnica

Do posljednjeg kola nije se znalo hoće li Široki ili Student u Ligu za prvaka. Širokobriježanima je bila potrebna pobjeda u susretu na svom parketu protiv Leotara koju su i ostvarili u burnoj i neizvjesnoj završnici. Vodili su Širokobriježani gotovo cijeli susret i u više navrata imali i 15 poena prednosti. No, u posljednjoj četvrtini posustali su i gosti su tri minute prije kraja poveli 74:70. S druge strane, nastaje i burni preokret u Mrkonjić Gradu gdje je prigodu za ulazak u Ligu za prvaka tražio Student iz Mostara. Vodstvo Mladosti od jedanaest poena naglo se otopilo, tako da se do zvuka sirene nije znalo hoće li Široki ili Student u Ligu za prvaka. U burnoj završnici Široki uspijeva pobijediti kvalitetan sastav Leotara, dok su se u Mrkonjić Gradu igrali produžeci koji rasplet na vrhu, bez obzira na rezultat, nisu mogli promijeniti. Široki je izborio pobjedu u njima najvažnijem susretu sezone gdje su imali i znatnu potporu s tribina.

Oslabljeni Zrinjski bolji

Više od tisuću gledatelja pripomoglo je igračima Damira Vujanovića u ostvarenju Lige za prvaka. Za iznenađenje kola pobrinuo se debitant Bošnjak koji je na gostovanju s 80:79 slavio nad Kaknjem, pobjednikom Lige 12. Uz poraz prvoplasirane momčadi Lige 12, poraz je doživjela i drugoplasirana momčad Sparsa na gostovanju kod Zrinjskog. Premda bez najboljeg igrača, ozlijeđenog Princa, Zrinjski je zahvaljujući Demiću, Brawnu, Šamadanu i Begiću lakše od očekivanog pobijedio Sarajlije. Sloboda je s novim trenerom Mićanovićem pobijedila BN Basket i unijela bodove u drugi krug natjecanja. Građanski je pobijedio otpisanu Vardu.

Rezultati 22. kola: Široki – Leotar Swisslion 83:78, Mladost – Student 82:79 ( nakon produžetaka), Kakanj – Bošnjak 79:80, Zrinjski – Spars 72:65, Sloboda – BN Basket 100:82, Građanski Bobar – Varda HE 76:67. Poredak: Kakanj 17-5, Leotar Swisslion, Spars i Mladost 15-7, Široki 13-9, Stdent 11-11, Sloboda 10-12, Bošnjak 7-13, Zrinjski i Građanski Bobar 8-14, BN Basket 6-16, Varda HE 5-17. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije