PREMIER LIGA

Široki protutnjao kroz Vrapčiće

velež
Foto: Stojan Lasić
16.11.2013.
u 22:04

Najave iz oba tabora kako će igrati otvoreno i na pobjedu, pokazale su se točnim

Široki Brijeg lako je i visoko svladao Velež na njegovom terenu (3:0), naprosto protutnjavši kroz Vrapčiće i ponovivši rezultat s utakmice na Pecari 4. kolovoza (također 3:0).
Po običaju, kad se sudaraju Velež i Široki Brijeg, poveća se zanimanje gledatelja, pa ih se na tribinama stadiona u Vrapčićima okupilo oko dvije i pol tisuće.

Obostrana otvorena igra

Najave iz oba tabora kako će igrati otvoreno i na pobjedu, pokazale su se točnim. Na početku utakmice Široki Brijeg je imao veći posjed lopte i prvi zaprijetio u osmoj minuti. Inicijator akcije koja je zamirisala na pogodak bio je Wagner, koji je dobro uposlio Ćorića, a ovaj iz poluokreta za malo promašio vrata domaćina.Bolji gosti nastavili su napadima, što im se isplatilo u 26. minuti. S lijevog boka brzi Zakarić oštro je ubacio u sredinu, a Ćorić iz skoka glavom zakucao loptu iza Oštrakovića za vodstvo Širokobriježana od 1:0. Četiri minute kasnije Velež je mogao izjednačiti preko Kodre, koji je promašio okvir, a u sljedećoj minuti na ubačaj Hebibovića Jusufbašić je zakasnio za djelić sekunde.

Eurogol Wagnera

Širokobriježani su uzvraćali, što im se isplatio u 45. minuti, kada je Wagner dobro natrčao na loptu koju mu je prsima spustio Marić, te jakim i preciznim udarcem pokupio paučinu ispod sastava grede i vratnice. Vratar Oštrakovića bio je potpuno nemoćan spriječiti 0:2. Nastavak susreta bio je kopija početka. Velež je uzalud pokušao promijeniti odnos snaga i napasti. Njegovi napadi činili su se smušenim i usporenim, dok Široki nije imao namjeru braniti se, djelujući smireno i organizirano. U 67. minuti zabili su i treći pogodak. Vodeći strijelac prvenstva (11), raspoloženi Wagner vješto je oteo loptu Zvoniću, izbacio iz igre dvojicu čuvara, a onda s desetak metara smireno poslao loptu u mrežu. Po događanjima nakon toga bilo je očito da je pobjednik odlučen, pa je igra splasnula i umrtvila se. Svemu su pridonijele i tri izmjene kod gostiju, koji su znalački čuvali i lako očuvali visoko vodstvo. Ipak, u dvije posljednje minute obje su momčadi imale po prigodu. Kod domaćih pokušao je Letić, ali se odličnom obranom istaknuo Soldo, dok je na drugoj strani Kordićev udarac jednako vješto zaustavio vratar Oštraković. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije