Liga 12

Široki protiv Građanskog igra 10. siječnja

BiH,28.11.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Student - Siroki Photo:Stojan Lasic
31.12.2015.
u 07:28

Za većinu košarkaških klubova stanka u Ligi 12 prvenstva BiH trajat će sve do 9. siječnja 2016. godine

Za većinu klubova košarkaška zimska stanka u prvenstvu seniora BiH trajat će do 9. siječnja kada će se susretima 15. kola nastaviti natjecanje. Široki će dan poslije igrati protiv Građanskog.

Mali odmor

Stručni stožer Širokog na čelu s Damirom Vujanovićem igračima je dao odmor do 4. siječnja kada se vraćaju igračkim obvezama. Na probi u Širokom nalazi se centar Blaž Božinović i nakon novogodišnjih blagdana znat će se hoće li se priključiti momčadi u preostalim susretima Lige 12. Široki se zajedno s Leotarom nalazi na diobi 5. mjesta s 9 pobjeda i 5 poraza. Ove dvije momčadi dobro su odmakle najbližim pratiteljima koji su iza njih u zaostatku od tri pobjede, dok Široki i Leotar u odnosu na vodeći trojac imaju dvije pobjede manje. Širokobriježane nakon Građanskog čekaju dva teška gostovanja kod odličnog Kaknja i sve bolje Slobode koju predvodi trener Boris Džidić. Sloboda je bodovno izjednačena sa Studentom, dok je s pobjedom manje iza njih Zrinjski koji se još nije odrekao Lige za prvaka. Mostarce je napustio Tuljković, a u međuvremenu su angažirali nekadašnjeg igrača Partizana Bezbradicu. Hoće li im to biti dovoljno da u preostalih osam kola preotmu mjesto Širokom ili Leotaru, teško je povjerovati, a poglavito što Širokom i Leotaru trebaju četiri pobjede u nastavku natjecanja za gotovo siguran put u Ligu za prvaka. I dok je stanje u klubovima dosta mirno, generalni tajnik KS BiH Harun Mahmutović najavio je povlačenje iz Ureda Košarkaškog saveza.

Ogorčen problemima

Mahmutović je ogorčen nizom problema kojima je opterećen KS BiH, a svakako jedan od najvećih je i kontinuirani nedostatak novca. Cijelu situaciju u košarci opterećuju i igrački i trenerski problemi. Sukob s NBA-ovim igračem Nurkićem, izgleda, mogao bi biti riješen jer je visoki centar koji igra u NBA ligi najavio igranje u reprezentaciji. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije