Pecara

Široki nije dopustio da se Slavija proslavi

26.04.2016.
u 07:00

Široki je Brijeg uvjerljivo (4:0) svladao Slaviju na Pecari s po dva pogotka u svakom poluvremenu. Gosti iz Lukavice pokušali su se nadigravati s domaćima, ali su u tom nadmetanju potpuno nadigrani i “razvaljeni”. Igra domaćih često je nagrađivana pljeskom s tribina.

25 udaraca na gol Slavije

Zabilježili smo čak 25 udaraca na vrata Slavije, ali su i gosti zaprijetili 4 - 5 puta. Široki je izveo deset kornera, Slavija četiri. Uz četiri “čista” pogotka, sudac Haris Kaljanac Širokobriježanima je još dva poništio zbog zaleđa (Baraban i Krstanović), čini nam se potpuno opravdano. No, sva četiri priznata pogotka zaslužuju poseban opis. Prvi je s desnog kuta šesnaesterca zabio Kožulj, jakim udarcem po mokroj travi, što je lopti dalo ubrzanje, pa ju je vratar Slavije Lučić mogao uhvatiti samo pogledom... Na 2:0 povisio je Crnov, poslavši neobranjivu “zavijušu” u sam gornji lijevi Lučićev kut. Pehar je bio strijelac trećeg, također lijepog pogotka, nakon što je uz pomoć Krstanovića i Karačića oteo loptu šeprtljavoj obrani Slavije. Crnov se napromašivao kroz cijelu sezonu i zabio samo pogodak (Zrinjski), pa su praznovjerni već pomišljali kako je za njega protivnička mreža “ukleta zona”. No, nakon pogotka u prvom poluvremenu, u 77. minuti zabio je i drugi iz “slobodnjaka” s 20 metara.

“Tri tenora” - Kožulj, Pehar i Crnov su uz pomoć ostalih “pjevača iz širokobriješkog zbora” nadigrali i “nadpjevali” Slaviju, čiji je trener Milko Đurovski također poznat kao izvrstan pjevač narodnjaka. No, nakon utakmice njegova je “pjesma” bila kao tužna pogrebna melodija:

- Što drugo reći...Trudili smo se koliko smo mogli, ali Široki je puno bolja momčad od nas. Na početku smo se još držali, onda smo primili prvi, pa i drugi pogodak. U nastavku još dva. A mogli smo još... Svojim igračima nemam što zamjeriti. Ostaje mi čestitati Širokom na zasluženoj pobjedi.

Pametna igra

- Kvalitetna utakmica i izvedba mojih nogometaša, na čemu im čestitam. Bili smo na početku malo nestrpljivi, težili što prije zabiti, tako se i postavili... Bilo je samo pitanje kad ćemo pogoditi mrežu Slavije. Kad smo uspjeli, igrali smo pametno, uz jednu stanku na početku drugog poluvremena. Ovo nam je peti nastup u proteklih 15 dana. Do kraja sezone imamo još četiri utakmice. Cilj ne krijemo - izlazak u Europu, a Europu možemo izboriti samo pobjedama.

Sretan sam što smo uz tri osvojena boda odigrali jako kvalitetno, izjavio je trener momčadi Širokog Brijega Slaven Musa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije