Košarka - Liga 12

Široki lako slavio protiv Građanskog

kosarka
VL FOTO
12.01.2016.
u 07:00

U derbiju 15. kola Lige 12, odigranom u Mrkonjić Gradu između Mladosti i Sparsa, gosti iz Sarajeva slavili su s 98:92 i nakon gostujuće pobjede Kaknja zadržali vodeće mjesto na ljestvici. Porazom na svom parketu od Sarajlija, do ovoga kola jedna od tri vodeće momčadi Lige 12 Mladost ostala je na korak iza vodećeg dvojca. Za pobjedu Sarajlija najzaslužniji su bili Bajramović, koji je upisao 26 poena na susretu, te Glogovac i Gajić s po 19. Ostatak momčadi također je bio na visokoj razini na ovom derbiju, piše Večernji list BiH.

Raspoloženi Durak

U domaćem sastavu isticali su se Jeremić s 23 ubačena poena, Radukić je dodao 21, Svilar 15.

Debitant u najjačoj košarkaškoj ligi BiH Student iz Mostara pobijedio je na domaćem parketu momčad trebinjskog Leotara te se Trebinjcima primaknuo na dvije pobjede zaostatka. Sedmom prvenstvenom pobjedom Student je i dalje ostao bodovno izjednačen s tuzlanskom Slobodom. Za pobjedu studenata najzaslužniji su bili Durak koji je ubacio 22 poena, uz šest od devet pokušaja za tricu, te Rizvić koji je ubacio 20 poena i imao 11 skokova. U sastavu gostiju iz Trebinja Pelkić je ubacio 14 poena, Aleksić i Radenković po 12.

Širokobriježani su visoko porazili Građanski Bobar, te nakon poraza Leotara u Mostaru ostali sami na četvrtom mjestu. Osim treće četvrtine kada su se gosti iz Bijeljine približili na svega pet poena, a vodili su domaćini 47:21, u svim ostalim fazama utakmice igrači Damira Vujanovića bili su bolji protivnik i na kraju slavili visoku pobjedu. Kovačević je ubacio 19 poena, a tricu gađao pet puta od šest pokušaja, Novačić je ubacio 17, Faber 12 uz 11 skokova, Segarić je, uz tri poena, imao i 14 asistencija, piše Večernji list BiH.

Nova pobjeda Slobode

Sloboda s novim trenerom Borisom Džidićem nastavlja s pobjedama. Tuzlaci su u Mejdanu, predvođeni s klupe trenerom rođenim u Mostru, pobijedili Zrinjski s rođenim Tuzlakom na klupi Mostaraca Senadom Muminovićem. Važnu pobjedu u borbi za ostanak u ligi ostvario je Bošnjak pobijedivši Vardu iz Višegrada. Momčad iz Hadžića je sa šest pobjeda napravila veliki korak u borbi za bijeg sa začelja ljestvice Lige 12.

Rezultati 15. kola: Mladost - Spars 92:98, Student - Leotar Swisslion 68:64, Široki - Građanski Bobar 78:59, Sloboda - Zrinjski 79:66, Bošnjak - Varda HE 79:66, BN Basket - Kakanj 73:78.

Poredak: Kakanj i Spars 12-3, Mladost 11-4, Široki 10-5, Leotar Swisslion 9-6, Student i Sloboda 7-8, Bošnjak 6-9, Zrinjski i Građanski 5-10, BN Basket i Varda 4-11. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije