LIGA 6

Široki ‘isključio’ Heslipa, Zrinjski doživio poraz

josip bilinovac
07.04.2015.
u 12:36

Košarkaši Širokog pomalo neočekivano pobijedili su favoriziranu Igokeu u susretu 2. kola Lige za prvaka BiH i zajedno sa Slobodom imaju pun bodovni učinak.

Dobro ispunjena Pecara 

U Širokom Brijegu, u dvorani na Pecari, gostovanje Igokee privuklo je više od 2000 gledatelja koji su došli pogledati susret u kome su gosti važili za favorita. No, kako to često biva, favoriti ne pobjeđuju samim tim što su favoriti, već se za svaku pobjedu moraju dobro oznojiti. Ovaj put momčad Igokee, aktualni prvak BiH i ovosezonski pobjednik Kupa BiH, u potpunosti je nadigrana u susretu u kojem je momčad Ivana Velića bila bolja svih 40 minuta i tako svojim navijačima priredila i najljepše želje za uskrsne blagdane. Aleksandrovčani, bez gotovo ikakvog učinka glavne zvijezde Kanađanina Bradyja Heslipa, djelovali su nemoćno, a domaći igrači, posebice njihova vanjska linija Novačić, Katić, Bilinovac, Bošnjak, izgledala je moćno u napadu, a još više u obrani. Ključni igrač Igokee Heslip, koji je od svog dolaska u Igokeu bilježio prosjek veći od 20 poena, bio je nemoćan pored prepreka kao što su bili, prije svih kapetan Bilinovac, Bošnjak, pa i cijela obrana Širokog. Vodili su domaći igrači u prvoj četvrtini i sa 16 poena prednosti, ali su na kraju bili prezadovoljni konačnim rezultatom. Kada bi trener Širokog mogao još oplemeniti igru na centarskim pozicijama, njegova momčad mogla bi se uključiti i u borbu za sam vrh ljestvice. Predsjednik Širokog Ante Suton kazao je nakon velike pobjede kako ne treba podleći euforiji, već treba ići postupno, a njihov cilj je osigurati doigravanje, ulazak među četiri najbolje momčadi.

Neupitna pobjeda

U Tuzli je Sloboda protiv Zrinjskog, kao i u njihovom susretu Lige 12 od prije mjesec dana, ponovno bila bolja i na koncu slavila s 98:81. Pobjeda Tuzlaka ni jednoga trenutka nije bila upitna i momčad Damira Mulaomerovića nakon dva kola ima pun učinak kao i Široki. Za drugu pobjedu u Ligi za prvaka najzaslužniji bili su Hrnčić, Rizvić, Petrić i Džambić, a kod Mostaraca solidno su odigrali Svilar i Princ.

Rezultati 2. kola: Široki – Igokea 63:57, OKK Sloboda – Zrinjski 98:81, Spars – Leotar Swisslion 86:58.

Poredak: Široki i OKK Sloboda 2-0, Spars i Igokea 1-1, Zrinjski i Leotar Swisslion 0-2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije