Kup BiH

Široki igra utakmicu za spas sezone

BiH,08.03.17. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,  Kup utakmica HŠK ZRINJSKI-SIROKI Photo:Stojan Lasic
15.03.2017.
u 08:00

Na Pecari se pokušavaju ponašati kao da se prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH nije ni igrala, kao da s onih 2:0 u Mostaru nije stvorena lijepa prednost pred uzvrat. Ta se prednost pokušava zaboraviti, kao i gorka istina da je Širokobriježanima kolo prije kraja redovitog dijela prvenstva pobjegla Liga za prvaka. Bez bljeska u Kupu, Široki bi s Krupom i Olimpikom bio najneuspješniji premijerligaš proljetos, s jednim jedinim osvojenim bodom u tri prvenstvena kola. Kup je, dakle, jedina opcija za spas sezone, po mnogo čemu najneuspješnije od kada je BiH samostalna država. Iz Zrinjskog stižu optimistične najave o “vraćanju miloga za drago”, nadoknadi minusa te nastavku borbe za dvostruki naslov. Nitko te najave ne podcjenjuje jer jasno je da Zrinjski vrijedi više nego što je pokazao u prvoj utakmici.

Igrat će normalno

- Unatoč činjenici da smo pobijedili 2:0 u prvoj utakmici, jasno nam je da u Zrinjskom vjeruju da mogu proći u polufinale Kupa. Ipak, ovo je za nas važna, najvažnija utakmica. Spremni smo, ponašat ćemo se kao da je 0:0. Ali, ne mislimo igrati obranaški, niti ćemo pustiti Zrinjskom da nas pritisne. Igrat ćemo normalno, ni previše napadački, ni previše obrambeno, rekao je za medije trener Širokoga Brijega Goran Sablić.

- Ne, nismo mi potonuli nakon poraza protiv Sarajeva, nakon kojega smo izgubili sve izglede za ulazak u Ligu za prvaka. Momci su svjesni situacije u kojoj smo se našli. Naprotiv, susret protiv Zrinjskog idealna je prigoda za izaći iz nelagode, ući u polufinale Kupa te ostvariti nade čelnika kluba i naših navijača, pun je čvrstog optimizma trener Sablić.

Priželjkuju veliku podršku

- Danas očekujemo veliku podršku s tribina, trebat će nam. Uz podršku “dvanaestog igrača”, nadamo se polufinalu i slavlju, izjavio je Sablić koji će vjerojatno izvesti isti ili približno isti sastav kao u Sarajevu.

Od ranije se zna kako neće igrati Sivrić, koji je jesenas igrao u Kupu za Zrinjski. Baraban je izvan stroja zbog ozljede te Čabraja koji zbog ozljede mišića noge nije putovao u Sarajevo. Luka Bilobrk odlično je branio na Koševu, on će braniti i danas. Sastav bi mogao biti ovaj: Bilobrk – Ćorluka, Bralić, Barišić (Pandža), Marković – Sesar, Marina, Zlomislić – Ćorić, Wagner, Menalo, (Krstanović).

Unatoč “gromoglasnom padu” Širokog u Ligu za ostanak i činjenice da će Naša TV od 17 sati izravno prenositi susret, zanimanje za utakmicu veliko je. Sjeverna tribina bit će dobro ispunjena navijačima domaćih, osobito prostor koji će ispuniti najvjerniji Škripari. U “kavezu” na istoku smjestit će se Ultrasi (najavljen ih je 300). Ostatak istočne tribine popunit će ostali navijači gostiju, kojih će po tradiciji također biti priličiti broj. Recimo da će ovo biti 52. službeni susret Širokoga i Zrinjskog, u kojemu je sastav s Pecare znatno uspješniji. U Ligi Herceg Bosne rezultati su ovi: 12 8 2 2 23:9, u Kupu BiH: 5 3 0 2 5:3, a ukupna bilanca svih službenih susreta je sljedeća: 51 23 15 16 77:54. No, posljednjih nekoliko godina Zrinjski ima puno bolje međusobne rezultate.

Spomenimo samo dva velika preokreta, kada je Zrinjski iz 0:2 došao do pobjede 3:2 te iz 2:3 došao do 4:3 slavlja. Ali, danas se igra nova utakmica na kojoj će sva prošlost biti potpuno nevažna. Uvertira susjedskom derbiju bit će danas (13,30 sati) na travnjaku SC “Musa - Karačić” na Blatu. Uzvratni četvrtfinalni susret Juniorskog kupa BiH odigrat će Široki Brijeg i Zvijezda. Široki je u prvoj utakmici prošle srijede u Gradačcu slavio 2:0 pogocima Bešlića i Jurića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije