Pecara

Široki čeka novi težak ciklus, sve misli usmjerene na Kup

pecara
31.03.2017.
u 08:00

Nogometaši Širokoga Brijega “izborili” su najlošiji plasman u poslijeratnim prvenstvima BiH. Jer, mogu u najboljem slučaju nakon doigravanja biti sedmi, jer se nakon prvoga (redovitog) dijela sezone nisu izborili u Ligu za prvaka.

Najlošiji plasman

Recimo da su Širokobriježani (uz Zrinjski, Željezničar, Čelik i Sarajevo) stalno u Premijer ligi BiH od utemeljenja do sada bili najlošije plasirani na 6. mjestu. No, to je svršen čin, pa nogometašima s Pecare u nastavku sezone ostaje odigrati najbolje što mogu i spasiti što se spasiti može. A može se u doigravanju učiniti puno, recimo, osvojiti što više bodova, te uigravati momčad za jesen. Može se i nešto u ovom trenutku najvažnije – osvojiti Kup te tako izboriti novi nastup u Europi. Dogodi li se to, sezona će ipak biti pozitivna. U polufinalu je Široki izvukao najtežega mogućeg protivnika, Željezničar. No, i u četvrtfinalu i u osmini finala ždrijeb nije mazio Široki, jer protivnici su bili favorizirani Zrinjski i Sloboda. Njih su momci s Pecare “arhivirali”, pa zašto ne bi i Sarajlije?

Naporan rad

U stanci je momčad radila dosta naporno, odigrala i međusobnu utakmicu (dvije kombinirane momčadi seniora i juniora – 2:2). Slijedi gust ritam utakmica prvenstva i Kupa. U nedjelju na Pecari opet gostuje Olimpic (koji je i u posljednjoj utakmici prvoga dijela prvenstva bio protivnik i igrao 0:0 na Pecari). Utakmica protiv sastava s Otoke bit će teška, ta to je već tradicija. Ovaj put još teža, jer Olimpic je u “škripcu” – odgovara mu samo pobjeda. Susret na Pecari igra se pod rasvjetom (19 sati).

U srijedu slijedi novi domaći prvenstveni susret, Široki će ugostiti Mladost. U subotu 8. travnja gostuje u Vitezu, a u srijedu 12. travnja čeka ga “utakmica godine”, prvi polufinalni kup okršaj protiv Željezničara na Pecari. Sablićeva družina i svi oko kluba sigurno će sve podrediti dvoboju protiv Sarajlija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?