Široki Brijeg i Olimpic igraju prvi susret finala Kupa BiH na Pecari (19 sati). Očekuje se dobar posjet, ulaz je slobodan

Široki će otpustiti kočnice i napasti

dddd
20.05.2015.
u 09:40

međusobni susreti Nakon prošle srijede (prvenstvo), danas Široki i Olimpic igraju prvi susret finala Kupa, sljedeće srijede igraju uzvrat na Otoci

Danas u 19 sati na Pecari se igra prva finalna utakmica Nogometnog kupa BiH. Široki Brijeg ugostit će Olimpic - po međusobnim rezultatima najneugodnijeg mogućeg protivnika. Da je tako, svjedoči i rezultat prvenstvene utakmice prošle srijede na Pecari. Iako je Široki Brijeg vodio pogotkom Brazilca Wagnera do pred sam kraj, Wagnerov zemljak Perreira je iz “slobodnjaka” u 88. minuti izjednačio na 1:1. I jesenas je na Otoci bilo tijesno - 0:0. Olimpic se koncentrirao samo na finale Kupa, te je odmarao glavne igrače i protiv Drine i protiv Slavije, a samo je protiv Širokoga igrao u “normalnom” sastavu.

“Miksanje” sastava

Hm, valjda je tako Mirza Varešanović želio ispitati realni odnos snaga Vukova i Širokobriježana. No, i Blaž Slišković je malo “miksao” sastav, malo namjerno i sa željom sačuvati svježinu igrača, malo prisilno zbog ozljeda i kartona. Večeras mu ne ostaje ništa nego krenuti otvoreno, hrabro i napadački kako bi stekao prednost pred uzvrat: - Nije Široki momčad koja se zna braniti, nego igra da što prije zabije pogodak i postigne što veću razliku uoči uzvrata. Znači, nema one klasične “pobijediti bilo kojim rezultatom, a da ne primimo pogodak”. Ako ga već primimo, idemo napraviti što uvjerljiviju razliku, razmišljanje je Blaža Sliškovića: - U odnosu na prošlu srijedu, Olimpic će biti jači za Smajića, a mi za četiri igrača koji nisu igrali protiv Drine u Zvorniku... Trojica od te četvorice možda su Wagner, Kožulj i Kresinger, četvrti vjerojatno Ivica Džidić ili Landeka... - U finalu smo Kupa. Uz potporu vjernih navijača želimo ga i osvojiti, odlučan je kapetan Wagner koji se malo osvježio jer je zbog žutih kartona preskočio utakmicu protiv Drine. A lijevi bočni, neki put lijevi vezni Stipe Marković igrao je devet zadnjih utakmica “u komadu” - svih 90. minuta: - Nisam umoran. Kad ću moći igrati, ako sad ne mogu... Kako se postaviti? Hrabro, odlučno i napadački, to je moj recept. Trebamo otpustiti kočnice pa ćemo ih i otpustiti... Bude li po dosadašnjem, na vrata će Bilobrk, koji stalno brani u Kupu. U sedam je susreta primio samo tri pogotka.

Sastav

Sastav će Baka odrediti nakon sinoćnjeg treninga na Pecari. Uz ozlijeđene Damira Džidića, Pandžu i Taia, ima više upitnih, tj. ozlijeđenih igrača (Ćorić, Ivica Džidić, Landeka). No, pretpostavljamo kako će početna jedanaestorica biti: Bilobrk – Karačić, Brekalo, Barišić, Marković – Plazonić, Kožulj – Ćorluka, Wagner, Zakarić – Kresinger. Ćorić, I. Džidić i Landeka također bi mogli započeti, ako se ispostavi da su zdravi. Menalo i Buhač bili su najbolji u Zvorniku protiv Drine pa možda zaigraju od prve minute. Uostalom, Buhač je s pet pogodaka prvi strijelac Širokoga u Kupu BiH ove sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije