premijer liga bih

Široki Brijeg srušio Sarajevo i preuzeo vodeću poziciju na tabeli Premijer lige BiH

Klix.ba
22.09.2023.
u 21:58

Hercegovački tim sada ima tri boda više od Sarajeva uz utakmicu manje

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su na Pecari u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 te su tako preuzeli vodeću poziciju u elitnom rangu bh. nogometa.

Samo što se krenulo s centra, Sarajevo je moglo povesti. Međutim, Avramovski je i sam bio iznenađen zbog situacije u kojoj se našao te je loše reagirao pa je Tomić intervenirao i spasio svoj tim. Nastavilo se igrati otvoreno, a Bordo tim je u 19. minuti ponovno mogao postići pogodak kada je Duraković pogodio stativu udarcem iskosa s lijeve strane.

Ozbiljnu situaciju Široki je imao u 28. minuti kada je Chinedu pokazao veliku dozu sebičnosti budući da nije zaposlio nečuvanog Mamića koji bi imao otvoren prostor prema golu gostiju. Imao je Široki dobru priliku i šest minuta prije odlaska na odmor kada je Šahinović sjajno obranio nakon udarca Ćavara iz slobodnog udarca.

Početak drugog poluvremena je bio identičan kao na početku utakmice jer je nakon greške domaćih, Oliveira mogao odmah postići pogodak, ali se ponovno ispriječila stativa, piše Klix.ba

Uslijedio je period utakmice bez većih uzbuđenja i s velikim brojem izmjena na obje strane, a onda je stadion eksplodirao u 73. minuti. Šahinović je kardinalno pogriješio poklonivši loptu rivalima. Chinedu ga je potom majstorski lobirao za veliko slavlje Širokog i vodstvo od 1:0.

Sarajevo je potom jurnulo po izjednačenje, a najveću priliku imao je Mustafić u 79. minuti kada mu je Tomić fantastično obranio. Do kraja utakmice Široki se uspio bez većih problema obraniti i tako upisati važna tri boda.

Široki Brijeg je večerašnjom pobjedom prestigao upravo Sarajevo i zasjeo na prvo mjesto Premijer lige BiH. Hercegovački tim sada ima tri boda više od Sarajeva uz utakmicu manje. Široki već u srijedu igra zaostalu utakmicu protiv Borca na domaćem terenu, dok će Sarajevo u narednom kolu dočekati Zvijezdu 09.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?