Ždrijeb Kupa BiH

Široki Brijeg na Željezničar već u ranoj fazi Kupa BiH

14.09.2018.
u 07:51

U srijedu, 19. rujna, igrat će se utakmice 1/16 finala nogometnog Kupa BiH. Trebalo ih je biti 16, ali Sloga iz Doboja, drugoligaš iz Republike Srpske, odustala je od natjecanja, navodno zbog financijskih problema. Ždrijeb je odlučio da drugoligaš Klis iz Buturović Polja (Druga liga Federacije BiH - Jug) ide izravno dalje. Recimo kako će se u ovom stupnju natjecanja igrati jedna utakmica, što znači da nema uzvratnog susreta. Isto će biti i u osmini finala, koje se također igra jesenas (3. listopada). Četvrtfinalni, polufinalni i finalni susreti igrat će se tek na proljeće (dvije utakmice).

Gunđanja iz klubova

Ima gunđanja iz klubova zbog takvog sustava natjecanja (čini se opravdano), još više zato što ždrijeb nije dijelom dirigiran kako bi se izbjegli susreti premijerligaša u ranom dijelu natjecanja, kao što se radilo ranije. Sigurno da će već u šesnaestini finala ispasti bar četiri premijerligaša (trećina od ukupnoga broja) jer će se “potamaniti” međusobno. Ždrijeb je namjestio da u Tuzli igraju Tuzla City i Zrinjski, što je repriza iz Kupa iz prošle sezone. Podsjetimo, tada je Zrinjski izgubio 0:1 protiv Sloge na očajnom travnjaku u Siminu Hanu (Tuzla City ranije se zvala Sloga). No, ovaj će se put igrati na Tušnju, gdje su uvjeti bolji... Drugi premijerligaški par je sudar Čelika i Krupe u Zenici. Što reći, osim da će biti neizvjesno, iako je Čelik domaćin. Mladost je u 1. kolu prvenstva ugostila u Kaknju novaka u ligi Zvijezdu 09. Bilo je 0:0. Isti klubovi igrat će u 1/16 finala Kupa, ali ovaj put domaćin je Zvijezda 09. Bez konkurencije najzanimljiviji i najjači par je susret Široki Brijeg - Željezničar. Željezničar je i branitelj naslova pobjednika Kupa. Isti su klubovi igrali u četvrtfinalu prošle jeseni. Željezničar je tada slavio na Pecari minimalnim rezultatom 1:0 te i u uzvratu na Grbavici rezultatom 2:0. Sportski direktor Dalibor Šilić bio je predstavnik Širokoga Brijega na jučerašnjem izvlačenju na Ilidži.

- Radujem se utakmici. Imamo prigodu uzvratiti za 0:3 poraz u nedavnom prvenstvenom susretu na Pecari. Nadam se kako će nogometaši pokazati kako je taj poraz bio plod nesretnih okolnosti.

Zanimljivo u Vrapčićima

Bit će zanimljivo i u Vrapčićima, gdje Velež ugošćuje Sarajevo. Sloboda gostuje kod Metalleghea u Jajcu, GOŠK kod Bosne u Visokom, a Radnik (Bijeljina) gost je Kozare u Gradiški. Ostali parovi su: Igman (Konjic) – Rudar (Prijedor), Alfa Modriča (bivša Modriča Maxima) – Borac (Banja Luka), Pobjeda (Tešanjka kod Tešnja) – Zvijezda, TOŠK – Goražde, Sloga (Gornje Crneljevo – kod Bijeljine) – Slavija te Mladost (Kikači kod Tuzle) – Leotar.

U utorak su pak igrani završni susreti Kupa na području Federacije BiH. Bilo je dosta iznenađujućih rezultata, a poznavatelji nogometnih bh. prilika čak tvrde kako su pojedini klubovi tek “tankirali”, odnosno namjerno gubili utakmice kako bi smanjili troškove natjecanja i posvetili se prvenstvu. Nije naše dokazivati da su u pravu (ili nisu), ali iste priče slušamo godinama.

Evo rezultata: Velež – Bratstvo (Gr) 2:0, Rudar (K) - Olimpik 1:0, Zvijezda – Novi Travnik 2:2 (5:4 – 11 m), Čapljina – TOŠK 0:2, Mladost (Kikači kod Tuzle) – Budućnost (Ban) 1:1 (3:1), Kiseljak – Igman (K) 1:2, Klis – Bosna Union (Sa) 4:0, Pobjeda (Tešanjka) – Orašje 5:1, Moševac (Maglaj) – Slaven (Ži) 1:0, Jedinstvo (Bi) – Metalleghe 0:0 (6:7), Famos – Bosna (V) 0:4, Goražde – Vitez 1:1 (7:2)...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije