Ženski nogomet

Široki Brijeg na penale bolji od Čapljine

13.06.2017.
u 11:00

Ekipa Širokog Brijega pobjednik je drugog po redu ženskog nogometnog turnira “Lipanjske zore” u Čapljini. Širokobriježanke su u finalu nadigrale domaćina Čapljinu 6:5, boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U regularnom dijelu 3:3

U regularnom dijelu utakmice bilo je neodlučno 3:3. Povele su domaće s rezultatom 2:0, zatim su gošće iz Širokog Brijega, preokrenule 2:3, a do kraja utakmice domaće su uspjele izjednačiti rezultat, nakon čega se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. Zanimljivo, na prvom turniru između istih suparnica, odlučivali su također penali, lani su slavile Čapljinke, a ove godine prisebnije i sigurnije bile su Širokobriježanke koje su osvojile pobjednički pehar.

- Drago mi je zbog osvojenog turnira. Ovo nam je prvi put da na jednom ovakvom natjecanju izborimo prvo mjesto što je svakako poticaj u radu, kazao je Ivan Kvesić trener Širokog Brijega, a nezadovoljan nije bio ni Ante Markota trener Čapljinki:

- Zadovoljan sam, prezadovoljan kako je protekao turnir. Uvjeti su bili dosta teški, a za nas je najvažnije kako povreda nije bilo. Prikazan je dopadljiv nogomet, utakmice su bile zanimljive, što je za nas kao organizatore jako važno.

Posavini 3. mjesto

Treće mjesto na turniru osvojila je Posavina iz Domaljevca koja je s 5:1 nadigrala splitski Marijan. Tako je konačni poredak turnira: 1. Široki Brijeg, 2. Čapljina, 3. Posavina, 4. Marijan. Za najbolju igračicu proglašena je Veronika Terzić nogometašica Čapljine, najbolja vratarka je Petra Ćužić iz pobjedničke momčadi, dok je Matea Mikić iz Posavine, bila najuspješnija po broju pogodaka.

Podsjećamo, turnir je otvoren utakmicom Posavina – Široki Brijeg 5:6, a zatim su u drugom polufinalu Čapljinke savladale Marijan 3:2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?