Derbi Premijer lige

Široki Brijeg i Zrinjski obećavaju spektakl na Pecari bez obzira na najavljene teške meteorološke prilike

BiH,30.05.2015.Siroki, Stadion Pecara,  Prvetvena nogometna utakmica   Siroki -  Zrinjski  Photo:Stojan Lasic
06.03.2016.
u 07:00

Bit će teško, osobito zbog vremena, pa će travnjak biti težak. Ali, kako bude nama, tako će biti i Zrinjskom. Tim se uvjetima moramo prilagoditi, kaže Musa

Malo sunca, malo oblaka, pa puno kiše. Tako se vrijeme mijenja u Širokom Brijegu uoči derbija koji mnogi ovdašnji ljubitelji nogometa, te oni u Mostaru i ostatku Hercegovine vide kao “utakmicu svih utakmica”.

Nekome bi moglo “svanuti”

Međutim, nekome će “svanuti”, nekome se još više “smrknuti” nakon što susret završi, ovisno o rezultatu. Širokobriježani priželjkuju samo da se opet ne dogodi neodlučeno, kao što su neodlučeno završila tri posljednja susreta (0:0, 1:1, 0:0). Priželjkuju i pobjedu, koju je momčad s Pecare zadnji put ostvarila davno, još 10. ožujka 2013. Bilo je tada 3:0 za Široki Brijeg, a strijelci su bili Kordić, D. Džidić i Roskam. Ta je utakmica upamćena i po pirotehničkoj predstavi koju su “priredili” gostujući Ultrasi. Prekid je trajao 33 minute, a utakmica se nastavila tek kada je policija odstranila s tribine gostujuće navijače. Za nadati je se da ovaj put neće biti nikakvih izgreda, bilo od Ultrasa ili Škripara. Inače, Škripari su oblijepili grad plakatima i izvjesili transparente s pozivima svojim pristašama da dođu na sjever i podrže Široki. Ultrasi će pak biti smješteni na istoku, a dolazak je najavilo njih 300. Od uspostave zajedničke Premijer lige BiH, današnji je derbi 28. po redu. Ukupni rezultat je: 27 12 6 9 41:31 za Široki, koji je najveću pobjedu ostvario u sezoni 2002./03. - 4:0. Zrinjski najuvjerljivije slavio u sezoni 2009./10. - 4:1. Trenutačno Zrinjski bolje stoji na ljestvici, drugi je s 39 bodova, dok je Široki četvrti (36). Loše vrijeme razlog je što Širokobriježani nisu posljednji trening pred derbi održali na Pecari kako bi koliko-toliko sačuvali travnjak:

- Trening ćemo imati u 16 sati na Mostarskom blatu, rekao nam je jučer ujutro brzonogi Nigerijac Goodness Ajayi...

- Nakon jednog derbija, na redu je drugi. Bit će teško, osobito zbog vremena, pa će travnjak biti težak. Ali, kako bude nama, tako će biti i Zrinjskom. Tim se uvjetima moramo prilagoditi, igrati borbeno i agresivno ako želimo pobijediti, kaže trener Širokoga Slaven Musa, napomenuvši kako se Zrinjski zimus kvalitetno pojačao.

Široki kompletan

Od igrača iz tabora protivnika posebice je istaknuo Zakarića, Todorovića i Mešanovića. Trener Slaven Musa može računati na sve igrače koji su prošli pripreme. Ozlijeđenih i “kartoniranih” nema. Musa će se držati taktike “rasporeda snaga” kako bi podjednako opteretio igrače. Jer, već u srijedu Široki igra prvi četvrtfinalni susret Kupa BiH protiv Mladosti D/K na Pecari. Musa je davno najavio borbu i na prvenstvenoj i na kupskoj bojišnici, ističući kako se nada da će Široki na proljeće “odigrati svih 18 utakmica”. To znači da će, uz 12 prvenstvenih, odigrati i šest utakmica kupa, dakle nastup i u finalu. A igrati u finalu znači nadati se osvajanju pehara.

Sigurno je kako će danas zaigrati “kostur” sastava koji je prošle nedjelje nastupio na Grbavici protiv Željezničara, uz neznatne izmjene.

Dakle: Soldo - Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković - Sesar, Pehar - Baraban, Kožulj, Crnov - Kresinger. Bude li ovako, Wagner će opet u igru tek u drugom poluvremenu jer Musa ga ne želi “potrošiti” na sigurno teškom i raskvašenom travnjaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?